Gemeente Meerssen | In actie: Meer bomen en biodiversiteit in Bunde-Oost!

Nieuwsbericht In actie: Meer bomen en biodiversiteit in Bunde-Oost!

Gepubliceerd op: 10 oktober 2022 16:30

Meer bomen en biodiversiteit in Bunde Oost
Bericht van initiatief 'Meer bomen en biodiversiteit in Bunde Oost'

Tijdens de lichtjesmarkt bij Marnis Kwekerij op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober zijn de initiatiefnemers van het 'Meer bomen en biodiversiteit in Bunde-Oost' plan aanwezig om de plannen toe te lichten. Komend najaar en winter willen we de eerste acties om de wijk te vergroenen uit gaan voeren. We willen de bewoners tijdens de markt vragen wat zíj in hun straat en buurt zouden willen zien.

Meer bomen en biodiversiteit plan Bunde-Oost

Het 'Meer bomen en biodiversiteit plan' is een initiatief vanuit enkele inwoners in de wijk Bunde-Oost om de wijk biodiverser en klimaatrobuuster te maken. Dit plan is ontwikkeld in samenspraak met de Gemeente Meerssen en wordt uitgevoerd in samenwerking met CNME Maastricht. Het plan past binnen de ambitie van de gemeenteraad om voor elke inwoner een extra boom te planten. We maken Bunde-Oost koeler en aantrekkelijker door het planten van bomen, struiken en bloemen. Zo verfraaien we de wijk en leveren we ook een bijdrage aan een vriendelijkere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

Eerste aanplantdagen

Dit najaar en deze winter gaan de eerste aanplantdagen plaatsvinden. Voor deze fase van het project willen we ons richten op de boomspiegels en groenstrook in de Prins Bernhardlaan, de berm langs de Rijksweg, het plantvak op de Prinses Beatrixstraat en de hondenlosloopterreinen in de buurt. Bij deze aanplantdagen willen we de bewoners van de buurt graag betrekken; niet alleen in de plantenkeuze maar ook in de daadwerkelijke aanplant. Tijdens de lichtjesmarkt zal er meer informatie over de plannen gegeven worden en kunnen bewoners aangeven wat zíj graag zouden willen zien in hun straat of buurt. De precieze planning voor de aanplantdagen wordt momenteel nog gemaakt in samenspraak met CNME.

Lichtjesmarkt

De lichtjesmarkt vindt - in navolging van de succesvolle editie in 2021 - dit jaar plaats op 14-15 oktober van 17.00 -21.00 uur bij Marnis Kwekerij in Bunde. De kwekerij wordt sfeervol aangekleed met lampjes en er zijn naast de planten van kwekerij Marnis nog diverse andere standhouders aanwezig op de markt. Op www.marnis.nl vindt u meer informatie hierover. Het advies is om per fiets of te voet naar de kwekerij te komen omdat de parkeerruimte beperkt is. Mocht u wel met de auto willen komen dan adviseren we u deze te parkeren op sportterrein heiveld, 700 m van de kwekerij.