Gemeente Meerssen | IKPAS juist in coronatijd

Nieuwsbericht IKPAS juist in coronatijd

Gepubliceerd op: 10 februari 2021 11:20

IKPAS 2021
Gedwongen thuiszitten en minder vertier of verrassingen die de het leven nu eenmaal kleur geven. Dat missen we nu in deze periode van lockdown en corona. We missen de spontaniteit van elkaar zien, voelen en begroeten of eens ongedwongen een middag op het terras plaatsnemen met een vriend of vriendin. Het zit er voorlopig niet in. Dan zou je denken dat mensen minder alcohol zijn gaan drinken. Uit onderzoek wijst echter uit dat ongeveer 20% is meer gaan drinken, 60% drinkt nog even veel en 20% is minder gaan drinken.

Nieuwe gewoonten

Ondanks de spontane of geplande momenten waar we normaal gesproken alcohol nuttigen, zien we dat toch ruim 80% nog steeds even veel drinkt of zelfs meer. Niet dat dit direct een probleem is, maar het kan betekenen dat we meer alcoholgewoonten thuis hebben ontwikkelt. Gewoonten waar je helemaal niet bewust van bent, maar op de langere termijn je in de weg kunnen gaan zitten. Herkent u zich in deze groep, doe dan dit jaar mee met IKPAS: 40 dagen geen alcohol drinken!

IKPAS

Naast dat een alcoholvrije periode je slaapkwaliteit verbetert en concentratie verhoogt, gaat u zich waarschijnlijk ook fitter gaan voelen. Ook weten we dat alcohol het immuunsysteem verslechtert. Wie vaak drinkt, krijgt daardoor een lagere weerstand. Redenen genoeg om juist nu mee te doen met IKPAS.

In (dry-)januari gingen u dit jaar al ruim 32.500 mensen je voor en ook nu doen er alweer bijna 10.000 mensen mee om in de vaste periode niets te drinken. Doorbreek uw gewoonten en doe gewoon mee. Inschrijven kan tot 17 februari 2021.