Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Hulp bij dementie voor bewoners van de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 21 november 2019 10:20

Maandag 11 november 2019 is het convenant 'Regionale ketenzorg Hulp bij Dementie Maastricht-Heuvelland' ondertekend door organisaties die hulp en begeleiding bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zo zet de gemeente Meerssen weer een stap richting een dementievriendelijke gemeente.

Convenant Dementie

Betrokken

Twee casemanagers dementie vertelden maandag levendig en betrokken over wat zij doen om de ondersteuning aan mensen met dementie goed te laten aansluiten. Er wordt nauw samen gewerkt met de man of vrouw met dementie en de mantelzorgers. De casemanagers streven ernaar dat men zich zo goed mogelijk voelt en een plek blijft houden in het gezin en de gemeenschap.

Wie hebben ondertekend?

Onder het convenant staan nu de handtekeningen van zorgaanbieders van verpleging en verzorging, maar ook van geestelijke gezondheidszorg, het Maastricht UMC+, Steunpunt Mantelzorg, Zorg In Ontwikkeling en de gemeenten van Regio Maastricht-Heuvelland waaronder Meerssen.

Aanpassingen

De gemeente Meerssen heeft vanaf het begin in 2011 het convenant omarmd. Het doel is om te zorgen voor goede ondersteuning aan mensen met dementie. Het convenant is op enkele onderdelen aangepast. Daarom werd het gisteren van een nieuwe handtekening voorzien door de bestuurders. Dankzij het convenant blijven inwoners van de gemeente Meerssen gebruikmaken van de casemanagers dementie.

Mini-symposium

Afgelopen zomer heeft op initiatief van de Adviesraad Sociaal Domein Meerssen een mini-symposium plaatsgevonden over dementie en over hoe een dementievriendelijke gemeente er uit kan zien. Mede door dit symposium wordt aan een concrete aanpak gewerkt om te groeien naar een dementievriendelijke gemeente Meerssen. Op deze website houden we u hierover op de hoogte.

Heeft u vragen over het convenant?

Neem dan contact op met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.