Gemeente Meerssen | Hulp bij dementie: de Keuzewijzer

Nieuwsbericht Hulp bij dementie: de Keuzewijzer

Gepubliceerd op: 14 september 2022 11:20

keuzewijzer dementie.JPG
Wist u dat één op de vijf mensen dementie krijgt? De kans is groot dat u te maken krijgt met dementie als patiënt of in uw nabije omgeving. Het krijgen van de diagnose roept vaak veel vragen op. Bij het zoeken naar antwoorden kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Zo is er de Keuzewijzer dementie.

Wat is de Keuzewijzer dementie?

De keuzewijzer is een praktische gids voor het vinden, aanvragen en organiseren van zorg en ondersteuning in Maastricht Heuvelland. De gids wordt ieder jaar geactualiseerd. Het is een uitgave van het Alzheimer Centrum Limburg en Hulp bij dementie. In het boekje vind u een overzicht van websites, organisaties en initiatieven die u kunnen helpen bij het vinden van antwoorden op vragen als: wie kan ons verder helpen na de diagnose? Hoe gaat dat straks op vakantie? Waar kan ik terecht voor ondersteuning in en om huis? Digitaal is het boekje beschikbaar via deze website. Wilt u graag een papierenversie? Mail dan naar keuzewijzer@maastrichtuniversity.nl, onder vermelding van uw naam en adres en het aantal exemplaren dat u wenst te ontvangen.

Samen vooruit met dementie

Kijk ook eens op de website van Samen vooruit met dementie. Op deze website vindt u verhalen en tips van mensen met dementie en mantelzorgers, zodat u van hen kan leren. Dit is gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek om u handvatten te bieden. Op deze manier gaan we samen vooruit met dementie.