Nieuwsbericht Huldiging olympisch kampioene Maaike Head tijdens Marathon Meerssen

Publicatiedatum: 12 september 2016 15.55 uur

Op zondag 11 september 2016 werd olympische kampioene Maaike Head gehuldigd tijdens de Marathon Meerssen. Op 12 augustus haalde zij samen met Ilse Paulis tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een Gouden Medaille bij de lichte dubbeltwee. Daarmee maakten zij de favorietenstatus waar.

Huldiging Maaike Head

In een gouden open auto werd onze olympisch kampioene Maaike en haar vriend Meindert afgehaald bij haar ouders thuis.

Huldiging Maaike Head

Voor het bestuurscentrum werd zij ontvangen door burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en gedeputeerde Sport van de Provincie Limburg de heer Ger Koopmans.

Huldiging Maaike Head

In het gemeentelijke Klant Contact Centrum wachtten familie, vrienden, buren, raads- en collegeleden Maaike op voor een bijzonder moment...

Huldiging Maaike Head

Trots toont Maaike even haar gouden medaille!

Huldiging Maaike Head

Uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz ontvangt Maaike de Marsna Erepenning van Verdiensten der Gemeente Meerssen, vanwege haar geweldige sportieve prestatie.

Meerssen is de plaats waar Maaike een groot deel van haar jeugd doorbracht en de eerste stappen zette in haar sportieve loopbaan. Gemeentebestuur en inwoners zijn dan ook heel erg trots op de bijzondere prestatie die zij leverde tijdens de Olympische Spelen in Rio. Maaike's carrière is lang en het aantal overwinningen is groot. Soms waren er obstakels op de weg, maar die overwon ze. Ze heeft gevochten en grenzen verlegd. Ze is een voorbeeld voor veel jonge sporters.

Huldiging Maaike Head

Roeien is eigenlijk Maaike's tweede sportcarrière. Ze was eerst langebaanschaatsster en behaalde hier ook menig gouden medailles mee. Oud-schaatstrainster Ella Leurink kwam haar in het zonnetje zetten en overhandigde een mooie herinnering aan haar schaatstijd.

Huldiging Maaike Head

Na alle felicitaties ging Maaike onder muzikale begeleiding van sambaband Segura op weg naar de publieke huldiging op de Markt.

Huldiging Maaike Head

Geheel in stijl komt ze samen met vriend Meindert aan op de Markt ...
de plek waar die dag veel winnaars haar waren voorgegaan tijdens de loopwedstrijden van Marathon Meerssen.

Huldiging Maaike Head 

Hier wordt ze opgewacht door een erewacht van jonge roeitalenten (mét roeiriemen) van de Maastricht Watersport Club (MWC).

Huldiging Maaike Head

Spreekstalmeester Jos Vandewall spreekt Maaike toe...

Huldiging Maaike Head

Namens het gemeentebestuur en inwoners overhandigt burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een prachtig schilderij van kunstenaar Wil van der Laan aan Maaike. Een blijvende herinnering aan die prachtige overwinning en gouden medaille in Rio, die zij samen met roeipartner Ilse Paulis behaalde.

Huldiging Maaike Head

Ook gedeputeerde van sport de heer Ger Koopmans spreekt Maaike toe en feliciteert haar met de geweldige sportieve wereldprestatie.

Huldiging Maaike Head

Maaike en Meindert samen met Maaike's ouders en de burgemeester tussen de jonge roeitalenten van MWC

Huldiging Maaike Head

... en dan nog één keer die prachtige gouden medaille.

Proficiat Maaike, met je geweldige prestatie!!!  

Foto's: Karel Curvers, Meer Vandaag (meer foto's: zie www.meervandaag.nl)