Nieuwsbericht Huldiging Maaike Head tijdens Marathon Meerssen op zondag 11 september

Publicatiedatum: 29 augustus 2016 10.50 uur

Olympisch kampioene Maaike Head wordt op zondag 11 september om 17.00 uur gehuldigd tijdens de Marathon Meerssen. Op 12 augustus haalde roeister Maaike Head samen met Ilse Paulis tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een Gouden Medaille bij de lichte dubbeltwee. Daarmee maakten zij de favorietenstatus waar.

Ilse en Maaike persbericht

Ilse Paulis en Maaike Head (r) tijdens de huldiging in Rio de Janeiro

Foto copyright Niels Paulis

Prestatie van wereldformaat
Het gemeentebestuur zocht meteen contact met Stichting Marathon Meerssen om de Olympisch kampioene op bijzondere wijze te huldigen. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz: "Maaike heeft samen met Ilse een wereldprestatie geleverd en dat verdient een heel bijzondere huldiging in Meerssen, de plaats waar zij een groot deel van haar jeugd doorbracht en de eerste stappen zette in haar sportieve loopbaan. Een groots evenement als de Marathon Meerssen biedt ons de sportieve ambiance die de huldiging van een Olympisch kampioene verdient. Overigens wordt Maaike gehuldigd op haar verjaardag. Het wordt voor Maaike, haar vriend, familie en voor Meerssen dus een dubbel feestelijke dag!"

Maaike woont in Amsterdam, haar ouders wonen nog steeds in Meerssen. Roeipartner Ilse Paulis kan helaas niet bij de huldiging aanwezig zijn. Ze wordt op dezelfde dag gehuldigd in Dalen, de plaats waar zij opgroeide.

Oproep aan sportverenigingen in de gemeente Meerssen