Gemeente Meerssen | Huis voor de Kunsten haakt aan bij de wedstrijd Ode aan het Landschap

Nieuwsbericht Huis voor de Kunsten haakt aan bij de wedstrijd Ode aan het Landschap

Gepubliceerd op: 17 maart 2021 15:00

Ode
In het jaar dat Stichting het Limburgs Landschap 90 jaar bestaat, promoot de stichting samen met Het Limburgs Museum en de toeristische sector de schoonheid van onze provincie. Samen met partners brengen zij daarom een Ode aan het Landschap in een jaar vol activiteiten, waaronder een creatieve wedstrijd. Het Limburgs Landschap is blij dat het Huis voor de Kunsten nu is aangehaakt bij deze wedstrijd en roept amateurkunstenaars op om ook een Ode aan het Landschap te brengen.

Samenwerking

Het Huis voor de Kunsten vervult dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector (kunsten en erfgoed). Daarom zijn zij de perfecte partner om samen met Het Limburgs Landschap de jubileumwedstrijd Ode aan het Landschap te organiseren. Foto's, dans, schilderijen, gedichten, sculpturen of welke culturele uiting ook, alle inzendingen zijn welkom. De eerste Odes aan de gebieden van Het Limburgs Landschap komen al binnen en getuigen van een grote diversiteit aan talent in de provincie. De mooiste Odes worden tentoongesteld of opgevoerd in Kasteeltuinen Arcen. De nieuwe tentoonstelling "Ode aan Het Limburgs Landschap" zal vanaf 31 juli, de verjaardag van Het Limburgs Landschap, starten in Kasteeltuinen Arcen.

Inzenden

Stuur uw tekst, foto of video van uw Ode naar ode@limburgs-landschap.nl onder vermelding van "Ode aan Het Limburgs Landschap". Vermeld bij uw inzending het soort kunstwerk, gebruikte materialen, de formaten, uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en, indien dit niet blijkt uit uw Ode, het betreffende natuurterrein of monument van Het Limburgs Landschap. U kunt tot 1 juli uw werk insturen. Daarna sluit de wedstrijd en worden de kunstwerken geselecteerd en de prijzen toegekend. Kijk voor meer informatie en de algemene voorwaarden op www.limburgs-landschap.nl/ode.

 

Foto: Ode aan mergellandschapen bij Het Limburgs Landschap door Irene Simonis