Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Hoogste punt project Sint Agnesplein - Pletsstraat Bunde

Gepubliceerd op: 25 april 2019 11:50

De bouw van de nieuwe supermarkt en sociale huurappartementen (onderdeel van het centrumplan Bunde) aan het Sint Agnesplein vordert gestaag. Afgelopen woensdag 24 april werd het hoogste punt van de bouw bereikt. Na een welkomstwoord van wethouder Paul Sanders werden onder toeziend oog van de toekomstige bewoners van de appartementen en andere belangstellenden de vlaggen gehesen.

Hoogste punt Sint Agnesplein Pletsstraat Bunde

Het project

Het bouwplan is een ontwerp van Boosten Rats Architecten te Maastricht. Op de begane realiseert de projectontwikkelaar de supermarkt en de hoofdentree & bergingen van de appartementen. Hier komt ook een onderdoorgang met de ingang van de supermarkt en de voetgangersverbinding tussen het Sint Agnesplein en de nieuwe parkeervoorziening aan de achterzijde. Hier bovenop komen 18 huurappartementen van Wonen Meerssen (twee en drie bouwlagen). Naar verwachting is het complex en de bijhorende nieuwe parkeervoorziening in september 2019 klaar.

Centrumplan Bunde

Tweede fase

In het bestemmingsplan is ook nieuwbouw (met een maximale hoogte van 12 meter) voorzien langs de Pletsstraat. In opdracht van ontwikkelaar Bemog Projektontwikkeling BV worden op dit moment plannen uitgewerkt voor deze volgende fase. Hiervoor moet nog een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de mogelijkheid te bieden hier twee extra koopwoningen te realiseren. Op deze wijze vergroten we de haalbaarheid van deze fase. Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp voor de inrichting van het openbare gebied op het binnenterrein met o.a. de nieuwe parkeerplaats.

Contactgegevens

Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot de bouwwerkzaamheden kunt u terecht bij:
Geelen Vastgoed & Bouw Bouwbedrijf B.V., tel. 0475-591848, e-mail  info@geelen.nl

Voor vragen met betrekking tot het project kunt u terecht bij:
Bemog Projektontwikkeling B.V., tel. 038-3315899, e-mail: zwolle@bemog.nl

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

Provincie Limburg - logo

Het Centrumplan Bunde wordt mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg.