Nieuwsbericht Hoogste punt (ver)nieuwbouw Stella Maris College bereikt

Publicatiedatum: 12 september 2017 09.15 uur

Bij het Stella Maris College Meerssen wordt hard gewerkt aan de uitbreiding (optopping) en renovatie/aanpassing van het gebouw. Deze uitbreiding vindt plaats, omdat de VMBO-locatie Valkenburg de komende jaren wordt toegevoegd aan de locatie Meerssen (stapsgewijs). Als gevolg van de krimp neemt het aantal leerlingen in Zuid-Limburg af. Schoolbestuur LVO voegt daarom beide locatie samen op de locatie in Meerssen (nu Havo / Vwo). Hierdoor zullen meer leerlingen onderwijs volgen op de locatie Meerssen en was uitbreiding van het bestaande gebouw noodzakelijk. Bovenop het bestaande schoolgebouw wordt een gedeelte nieuwbouw gerealiseerd. Naast deze uitbreiding passen we het gebouw ook van binnen aan, zodat het geschikt is voor de nieuwe onderwijsvorm van het Stella Maris College (gepersonaliseerd leren).

Hoogste punt

In het voorjaar van 2017 startte aannemer Smeets Bouw met de eerste bouwwerkzaamheden. Door voortvarende aanpak zijn de werkzaamheden inmiddels ver gevorderd en werd het hoogste punt al bereikt. Schoolbestuur LVO, gemeente Meerssen en aannemer Smeets Bouw & partners hieven daarom maandag 11 september 2017 het glas. Na een korte toespraak van voorzitter centrale directie LVO Heuvelland mevrouw Jacky Lamoré, was het woord aan locatiedirecteur Carlos Veraart. Vervolgens was de eer aan wethouder Berry van Rijswijk om gezamenlijk met een groep leerlingen de ballonnen de lucht in de laten gaan. Hierna werd de vlag gehesen en volgde een rondleiding door de nieuwe gedeelten van het gebouw.

Hoogste punt Stella Maris

Hoogste punt Stella Maris

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Vervolg

De bouwwerkzaamheden zijn nog niet klaar. Smeets Bouw en haar partners gaan deze komende twee jaar nog aan de slag met de rest van het gebouw. Uiteraard dient de uitbreiding (optopping) op het dak nog afgemaakt te worden. Daarna zal een groot gedeelte van de binnenkant van het gebouw aangepast worden. Als laatste passen we het buitenterrein aan, zodat het voldoende ruimte biedt aan alle leerlingen. In augustus 2020 moeten alle werkzaamheden klaar zijn. Alle leerlingen zitten dan op de locatie Meerssen.

Het gemeentebestuur spreekt nogmaals haar waardering en dank uit voor aannemer Smeets Bouw, Frencken Scholl Architecten, ingenieursbureau Werf & Nass, Breman, EPM voor de geweldige prestatie.

Hoogste punt Stella Maris

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Hoogste Punt Stella Maris

Foto: gemeente Meerssen