Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Hoofdprijs voor Juupu bij 'emPOWER jouw initiatief'

Gepubliceerd op: 22 januari 2019 12:30

emPOWER jouw initiatief
Veel mensen leven in armoede, ook in Limburg. De Pijler, Burgerkracht Limburg en Rabobank willen hier iets aan doen. Naast maatschappelijke partners, hebben ze daar vooral burgers bij nodig. Om meer bekendheid te geven aan hun dienstverlening, organiseerden De Pijler, Burgerkracht Limburg en Rabobank de competitie 'emPOWER jouw initiatief!'. Ook Juul en Puck van Juupu deden hieraan mee. Op maandag 21 januari was de prijsuitreiking van 'emPOWER' jouw initiatief' in Herten. Onder toeziend oog van wethouder Armoedebeleid Marly Heusschen wonnen Juul en Puck daar de hoofdprijs van 2.500 euro voor hun geweldige initiatief. Van harte proficiat!

emPOWER jouw initiatief

Bij 'emPOWER jouw initiatief' konden (vooraf geselecteerde) burgerinitiatieven kans maken op financiële ondersteuning van hun initiatief. Bovendien krijgen de initiatieven de gelegenheid zichzelf te presenteren en op de kaart te zetten.

Juupu

Onder de naam Service The City Maastricht hebben Juul en Puck in het verleden op diverse scholen in Maastricht een voedselinzamelingsproject opgezet. Sinds kort hebben ze op het Stella Maris College eenzelfde project gelanceerd onder de naam Juupu. Bij dit project zamelen leerlingen voedsel in voor Stichting de Ruggesteun in Meerssen.

emPOWER jouw initiatief

De Pijler, Burgerkracht Limburg en Rabobank

Burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties kunnen het hele jaar door terecht bij De Pijler voor kosteloos advies en ondersteuning. Ook zijn er geringe mogelijkheden tot cofinanciering. Om meer bekendheid te geven aan deze dienstverlening, organiseerden De Pijler samen met de Rabobank en Burgerkracht Limburg de competitie 'emPOWER jouw initiatief!'.

Foto's: De Pijler