Gemeente Meerssen | Hondenpoep is smerig! Dus baasjes: ruim het op!

Nieuwsbericht Hondenpoep is smerig! Dus baasjes: ruim het op!

Gepubliceerd op: 09 mei 2022 09:45


Niemand vindt het leuk om in hondenpoep te trappen of als hij rustig op een bankje in een park zit de uitwerpselen om zich heen te ruiken. We ontvangen regelmatig klachten dat baasjes hun hond laten poepen op bijvoorbeeld speelveldjes voor kinderen en grasveldjes in de buurt en het vervolgens niet opruimen! Dat is ronduit smerig!

Zeker op speelveldjes. Kinderen moeten onbezorgd kunnen spelen, zonder overlast van hondenpoep. Bovendien bevat hondenpoep parasieten waar mensen en dieren ziek van kunnen worden. In de gemeente Meerssen geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Hier wordt ook op gecontroleerd.

Opruimen is wel zo netjes!

Heeft uw hond zijn behoefte gedaan, ruim het dan ook onmiddellijk op. Hoe u dat doet, mag u zelf beslissen. U gooit de hondenpoep vervolgens in een van de vele (300!!!) afvalbakken in de gemeente.

Géén bak in de buurt?

Dan wandelt u een stukje verder met uw hond, totdat u wel een afvalbak tegenkomt. Of u neemt het zakje mee naar huis, waar u het bij het restafval gooit. Dat is wel zo netjes. Gooi zakjes met hondenpoep nooit in een put langs de straat, want dan verstopt het riool.


Samen houden wij onze omgeving schoon!