Nieuwsbericht Hinder voor verkeer door aanleg bergbezinkbassin Rothem

Publicatiedatum: 10 oktober 2017 09.45 uur

Met ingang van maandag 16 oktober aanstaande sluit Avenue2 het nieuwe bergbezinkbassin bij de Witte Hoek Rothem aan op het rioolstelsel van de gemeente Meerssen. Hiervoor moeten ze werken aan het riool in rotonde Witte Hoek en in de weg Kruisdonk (tot ongeveer 30 meter achter het viaduct Kruisdonk). Dat betekent dat er vanaf 16 oktober verschillende afsluitingen en omleidingen nodig zijn.

Bergbezinkbassin witte hoek

Fotografie: Fred Berghmans. Bron: www.a2maastricht.nl

Verkeerssituatie  16-20 oktober

Van maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober wordt er gewerkt aan het riool in de rotonde. De rotonde is dan gedeeltelijk afgesloten.

  • Verkeer dat vanaf de Ambyerweg of vanaf de Klinkenberg komt, kan in alle richtingen doorgaan.
  • Verkeer kan niet rotonde Witte Hoek op vanaf de Maastrichterweg (vanuit Meerssen) of de weg Kruisdonk (vanuit Nazareth).
  • Verkeer kan wel vanaf de rotonde de Maastrichterweg of de weg Kruisdonk nemen.

Verkeer vanuit Meerssen wordt omgeleid via de Sint Josephstraat, Proost de Beaufortstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Tussen de Bruggen, Klinkenberg. Verkeer vanuit Nazareth wordt omgeleid via Weert, Fregatweg, Oude Rijksweg, Bunderstraat, Maastrichterweg, Sint Josephstraat, Proost de Beaufortstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Tussen de Bruggen, Klinkenberg.

Verkeerssituatie 23 oktober-6 november

Van maandag 23 oktober  t/m maandag 6 november werken we aan het riool in de weg Kruisdonk. Dan is rotonde Witte Hoek weer open voor verkeer vanaf en naar de Ambyerweg, Klinkenberg en Maastrichterweg.

  • Verkeer vanuit Nazareth, richting rotonde Witte Hoek, kan wel doorrijden.
  • Verkeer vanaf rotonde Witte Hoek, richting Nazareth, kan niet doorgaan. Dit verkeer wordt omgeleid via de Maastrichterweg, Bunderstraat, Oude Rijksweg, Fregatweg, Weert.

Hinder voor fietsers

Het fietspad langs de Maastrichterweg is aan de kant van het werkterrein permanent afgesloten tijdens de werkzaamheden. Van 7 t/m 15 november is ook het fietspad aan de andere kant van de Maastrichterweg afgesloten. U wordt ter plekke omgeleid.

Tweerichtingsverkeer op de Emmaweg

Vanaf de start van de werkzaamheden kunnen auto's niet meer via de Emmaweg de Maastrichterweg op rijden. Daardoor neemt het verkeer op de Kerkweg toe. Daar geldt gedurende de werkzaamheden een tijdelijk parkeerverbod aan beide kanten, met uitzondering van de parkeervakken die voor de duur van de werkzaamheden worden aangebracht aan de westzijde van de Kerkweg. De Emmaweg kan in de periode van werkzaamheden in twee richtingen worden gebruikt met een draaipunt ter hoogte van huisnummer 8.

Voor actuele informatie

Zie www.a2maastricht.nl/bergbezinkbassinrothem