Nieuwsbericht Het Mantelzorgcompliment: een blijk van waardering

Publicatiedatum: 21 februari 2018 17.15 uur

mantelzorgcompliment
Vandaag kreeg Jos Stroom het Mantelzorgcompliment overhandigt door wethouder Berry van Rijswijk. Jos zorgt al sinds 2005 voor zijn moeder. "Een luisterend oor, de boodschappen en ik ga altijd mee naar de huisarts of tandarts. Daarnaast verzorg ik de administratie, de was en de tuin." Als blijk van waardering kreeg hij vandaag een attentie in de vorm van enkele cadeaubonnen. Mevrouw Stroom-Habets werd verrast met een bos bloemen.

Wat is het mantelzorgcompliment?

Een mantelzorger is iemand die langdurig zorgt voor een chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buur. Belangeloos en vrijwillig. Dat verdient natuurlijk een bedankje. Daarom heeft de gemeente Meerssen het Mantelzorgcompliment in het leven geroepen. Er is 160 euro beschikbaar voor de geweldige inzet van uw mantelzorger. Ook worden er eenmalig bloemenbonnen ter waarde van 40 euro beschikbaar gesteld voor uw mantelzorger. Deze bonnen zijn naar eigen keuze te besteden bij een van de bloemisterijen in onze gemeente.

Wilt u ook een compliment geven?

Dat kan. U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen door middel een formulier. Op deze pagina leest u alles over de aanvraagprocedure.