Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Het Buitengoed Geul & Maas stelt zich voor!

Gepubliceerd op: 27 juni 2018 09:45

BGM
Met veel plezier heeft Villa Kruisdonk in 2016 en 2017 deelgenomen aan Open Monumentendag in september. Daartoe aangemoedigd en gestimuleerd door de medewerkers en het programma van het Buitengoed Geul & Maas met een de kunstroute en begeleide wandel- en fietstochten door het Buitengoed. Dit jaar nemen wij als kwartiermakers/ betrokken ondernemers in het Buitengoed Geul & Maas het stokje graag over. De Open Monumentendagen vinden plaats in het weekend van 8 en 9 september. Doel is naast de afzonderlijke parels in het Buitengoed ook het Buitengoed als geheel op ieders netvlies te krijgen onder het motto: Het Buitengoed Geul & Maas stelt zich voor!

Het thema van Open Monumentendag dit jaar is 'In Europa'. Een thema dat niet toevallig is gekozen, want 2018 is door de Europese Commissie uitgeroepen tot 'Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed'. Voor aansluiting bij het thema 'In erfgoed' hoeven we niet ver te zoeken. Het 'Verdrag van Meerssen' dat in 870 werd getekend door de nazaten van Karel de Grote stond aan de basis van het Europa zoals we dat tegenwoordig nog steeds kennen. Het 'Verdrag van Maastricht' uit 1992 heeft-grofweg 1000 jaar later - een belangrijke nieuwe impuls gegeven aan de verdere toekomst van ons continent.

Doet u mee?

Bent u ondernemer of eigenaar in het Buitengoed Geul & Maas? En heeft u ook iets met Europa? (Vast wel!) Sluit u dan nu aan zodat we samen een mooi programma kunnen opzet­ten voor Open Monumentendag 2018. Donderdag 28 juni organiseren we een bijeenkomst om u en elkaar te informeren en enthousiasmeren en ideeën uit te wisselen over een mooi programma. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Buitengoed Vaeshartelt van 14.30 tot 17.00 uur. Historicus Kris Förster van bureau voor erfgoedcommunicatie KF inHeritage (info@ kfproductions.nl) helpt u graag mee een connectie te zoeken tussen uw onderneming en het thema 'In Europa'. Andere betrokken ondernemers bij Open Monumentendag zijn Fauve Martensvan Buitengoed Vaeshartelt in Maastricht, Jos Kester van Ontmoet Anna in Meerssen en Maike Vaessen van Camping 't Geuldal in Meerssen.

Laat even weten middels reply op j.theunissen@prm.nl of u erbij kunt zijn. Als u verhinderd bent op 28 juni, maar wel graag mee wil doen, meldt u dan zeker ook, dan overleggen we even of we op een andere manier behulpzaam kunnen zijn bij de voorbereiding.