Gemeente Meerssen | Herinrichting Sint Catharinastraat - Pastoor van Eijsstraat Ulestraten

Nieuwsbericht Herinrichting Sint Catharinastraat - Pastoor van Eijsstraat Ulestraten

Gepubliceerd op: 04 december 2020 11:40

Afgelopen week is BLM Wegenbouw op verschillende locaties in de Sint Catharinastraat (Ulestraten) gestart met het vervangen en blinderen van verzakte en losliggende putten. Blinderen van putten houdt in dat deze ‘blind’ onder het asfalt komen te liggen zonder deksel. Volgende week start de aannemer met het plaatsen en bijplaatsen van tijdelijke verkeersremmende maatregelen in de vorm van geleidebanden. Daarnaast worden de waaiervormige deksels in de kolken aan de kant van de weg vervangen door spijlvormige roosters met een ruimere instroomopening. Hierdoor kan bij hevige regenval regenwater beter weglopen. Tot slot krijgt de witte blokmarkering op de kruispunten een opfrisser, zodat deze weer goed zichtbaar is.

Herstelwerkzaamheden asfalt

Door het koude weer kunnen geplande frees- en asfaltwerkzaamheden nog niet plaatsvinden. Bij een te lage omgevingstemperatuur kan de asfalteur van BLM de kwaliteit van de asfaltverharding niet garanderen. Gemeente en BLM plannen een nieuw moment in om het geplande asfaltherstel alsnog uit te voeren. Dit zal waarschijnlijk gedurende een week in de periode maart-april gebeuren. Eerder is niet mogelijk in verband met de kerstperiode en de sluiting van de asfaltcentrales tot na carnaval. 

Omleidingsroute

De verkeersmaatregelen en omleidingsroute blijven ongewijzigd van kracht. Het gedeelte van de Sint Catharinastraat tussen Vliek en de Dorpstraat is tot en met vrijdag 11 december gesloten voor doorgaand verkeer. 

Contact

Namens het bouwteam staan adviesbureau Kragten en BLM Wegenbouw u graag te woord bij vragen en/of opmerkingen. Neem hiervoor contact op met Christian Reuls. E-mail c.reuls@blmwegenbouw.nl, of bel 06-83983728.