Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Heeft u weinig inkomen? Gemeente Meerssen helpt!

Gepubliceerd op: 22 oktober 2018 11:15

Brochure armoedebeleid
Veel mensen kampen met financiële problemen of dreigen daarin terecht te komen. Gemeenten hebben een belangrijke rol in de aanpak en preventie van armoede- en schulden. Het armoedebeleid is een onderwerp waar veel waarde aan wordt gehecht binnen de gemeente Meerssen en waar we actief mee om gaan. De gemeente heeft allerlei regelingen en voorzieningen om mensen in een financieel krappe situatie te helpen, zoals bijzondere bijstand en een collectieve zorgverzekering.

Schoolreisjes, sporten, muziekles of een dagje uit. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar niet elke ouder kan dit betalen. Een op de negen kinderen groeit op in armoede. Hiervoor hebben we het Kindpakket: regelingen voor kinderen die opgroeien in een gezin met een smalle beurs. We willen namelijk dat iedereen - jong en oud - kan meedoen in onze gemeente.

Soms kunnen problemen boven het hoofd groeien. Het is dan fijn er met iemand over te praten, advies te vragen of hulp in te schakelen. Er zijn diverse organisaties die mensen kunnen ondersteunen bij armoede- of schuldenproblematiek.

Website en brochure

Deze regelingen en voorzieningen zijn niet altijd bij iedereen bekend. Zeker niet bij mensen waarvoor een financieel krappe situatie nieuw is. Op onze website vindt u informatie over de diverse regelingen en waar u terecht kunt voor informatie en advies.

Klik hier voor meer informatie over de regelingen

Ook door middel van de brochure 'Heeft u weinig inkomen? Gemeente Meerssen helpt!' informeren we onze inwoners over het armoedebeleid van de gemeente Meerssen.

Brochure Armoedebeleid 'Weinig inkomen? Gemeente Meerssen helpt'

Vragen?

Heeft u na het lezen van de website of de brochure nog vragen? Op de website en in de brochure staan de contactgegevens van diverse organisaties waar u terecht kunt. U kunt ook contact opnemen met het gemeentelijk Klant Contact centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl