Nieuwsbericht Heeft u al eens overwogen pleegouders te worden?

Publicatiedatum: 13 maart 2017 13.45 uur

Pleegzorg
Heeft u al eens overwogen pleegouders te worden? Pleegzorg is zó belangrijk! Tijdens de jaarlijkse Week van de Pleegzorg vragen we hier altijd aandacht voor. Nieuwe pleegouders blijven heel hard nodig. Pleegouders die kinderen een liefdevol thuis bezorgen als ze om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Laat u inspireren door Leon en Yvonne Eikenboom uit Meerssen. Zij zorgen al ruim 12 jaar voor een warm & veilig thuis voor hun pleegkind.

Een veilig & warm thuis

Sinds 2015 is de gemeente in het kader van jeugdhulp ook verantwoordelijk voor pleegzorg. In dit kader maakte wethouder Berry van Rijswijk op 21 februari kennis met de pleegouders Yvonne en Leon Eikenboom.  Het was een gezellige ontmoeting. Yvonne en Leon spraken enthousiast over hun rol als pleegouders. Ze bieden al ruim 12 jaar een echt thuis voor hun pleegzoon. Hierbij vinden zij contact met de ouders van hun pleegkind erg belangrijk. Ook goede ondersteuning door de pleegzorgorganisatie is volgens Leon & Yvonne onmisbaar.

Pleegouders

Beleidsmedewerker Jeugdzorg Pauline Evers en wethouder Berry van Rijswijk is gesprek met pleegouders Leon en Yvonne

Pleegzorg is zó belangrijk

Door deze kennismaking wil de gemeente het belang van pleegzorg & pleegouders onderstrepen. Soms is het niet meer mogelijk dat een kind thuis blijft wonen. Kinderen kunnen dan (tijdelijk) ergens anders gaan wonen. Dit is bij voorkeur in een gezinssituatie, zoals in een pleeggezin. Er zijn verschillende soorten pleegouders: familieleden van het kind, mensen uit het sociale netwerk van het gezin (bijvoorbeeld buren of vrienden) en pleegouders van een pleegzorgaanbieder. Pleegzorg via familie of bekenden heeft de voorkeur. Maar dit is niet altijd mogelijk. Dan krijgt het kind pleegouders via een pleegzorgaanbieder.

Overweegt u pleegouders te worden?

Kijk dan eens voor meer informatie op www.pleegzorg.nl en www.kiespleegzorg.nl

Wethouder Berry van Rijswijk: "Ik ben blij dat pleegouders Yvonne en Leon hun ervaringen met mij wilden delen. Een goed voorbeeld van een warm thuis waarin een pleegkind terechtkomt. Pleegzorg is zo verschrikkelijk belangrijk! Want alle kinderen verdienen een veilig & warm thuis!"