Gemeente Meerssen | Handleiding App Waterstanden Limburg

Nieuwsbericht Handleiding App Waterstanden Limburg

Gepubliceerd op: 25 november 2022 11:45

App Waterstanden Limburg
Via de App Waterstanden Limburg kunt u de actuele waterstanden van de beken en rivieren (o.a. Maas en Geul) in Limburg raadplegen. De app is bedoeld om mensen te informeren over de waterstanden, de waterkwaliteit en de hoeveelheid water. Kleuren geven aan of er sprake is van een normale toestand of (dreigende) wateroverlast. U kunt ook alerts instellen, zodat u een bericht krijgt als er bij een bepaalde rivier wateroverlast dreigt. U vindt de App Waterstanden Limburg in de App Store of Google Play Store.

Hoe stelt u een alert in? 

Wilt u direct geïnformeerd worden als bij een bepaalde rivier wateroverlast dreigt? Dan kunt u hiervoor een alert instellen. U ontvangt dan een e-mail of pushbericht. Hieronder vindt u een handleiding van Waterschap Limburg hoe inwoners van de gemeente Meerssen een alert kunnen instellen.

Waterbeeld Limburg

Ook op de website Waterbeeld Limburg vindt u de waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden. Meer informatie vindt u op de website van Waterbeeld Limburg: www.waterschaplimburg.nl/waterbeeld