Gemeente Meerssen | Gulp en Geul kunnen buiten oevers treden. Neem maatregelen!

Nieuwsbericht Gulp en Geul kunnen buiten oevers treden. Neem maatregelen!

Gepubliceerd op: 14 juli 2021 15:10

Veiligheidsregio logo
De hevige regenbuien blijven aanhouden. Het is onzeker waar de meeste regen precies valt, maar de verwachting is dat vooral gemeenten in het stroomgebied van de Gulp en de Geul in de problemen komen. Het waterpeil van die rivieren stijgt snel. Hierdoor is de kans groot dat deze rivieren buiten hun oevers treden. Inwoners van de volgende gemeenten worden hierdoor geraakt:

  • Gemeente Meerssen
  • Gemeente Vaals
  • Gemeente Valkenburg aan de Geul
  • Gemeente Gulpen-Wittem

Inspanningen hulpdiensten richten zich op kwetsbare locaties Vanwege de grote hoeveelheid meldingen en de verwachte regenval moeten de hulpdiensten keuzes maken. Helaas kunnen we niet overal tegelijk zijn. Daarom bekijken we op dit moment waar de hulp het hardst nodig is. Dat betekent bijvoorbeeld dat we voorrang geven aan meldingen vanaf kwetsbare locaties. Ook bekijken we proactief hoe we op deze plekken probleemsituaties zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Daarbij kun je denken aan campings en verpleeghuizen waar veel (kwetsbare) mensen samen zijn. Het is daarom belangrijk om vooral zelf in actie te komen. Neem maatregelen om jezelf te beschermen.

Woon je in één van vier genoemde gemeenten?
Neem dan zo snel mogelijk maatregelen.

Kijk op wachtnietopwater.nl wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te beperken. Help ook anderen die jouw hulp nodig hebben.

Meer informatie op www.vrzl.nl