Gemeente Meerssen | Grote zorgen ...

Nieuwsbericht Grote zorgen ...

Gepubliceerd op: 26 november 2021 13:55

coronavirus COVID19
De coronabesmettingen zijn de laatste weken enorm hoog. Het aantal mensen dat met corona wordt opgenomen in het ziekenhuis en op de ic is enorm snel opgelopen. De cijfers liegen er niet om: de situatie in Zuid-Limburg is op dit moment zeer ernstig te noemen. En daar maak ik – en met mij vele anderen – zich grote zorgen over!

Ik had niet gedacht dat ik een anderhalf jaar na de start van deze pandemie nog zou zeggen: laten we samen hopen dat we de komende weken deze enorme coronagolf kunnen beteugelen. Maar daarvoor vraag ik écht jullie inzet en hulp! Alleen door ons samen aan die (basis)maatregelen te houden, krijgen we dit weer onder controle. Géén nonchalance, géén 'mij treft het toch niet'! Houd je aan die maatregelen, voor jezelf en voor de (kwetsbare) mensen om je heen! Ik weet dat het niet leuk is om weer stappen terug te zetten, maar het is dé enige mogelijkheid om dit onder controle te krijgen.

Prik

Het is ook nog altijd mogelijk om de coronavaccinatie te halen. Hoe meer mensen geprikt zijn, hoe kleiner de risico's worden. Niet alleen voor uzelf, maar zeker ook voor de mensen om u heen! Wilt u zich laten vaccineren? Maak dan een afspraak op www.coronavaccinatie-afspraak.nl of bel 0800-7070. Bent u al gevaccineerd en bent u aan de beurt voor de boostervaccinatie? Maak dan een afspraak via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of bel 0800-7070. Twijfelt u over de prik? Kijk op www.coronavaccinatie.nl voor alle informatie.

Heeft u klachten die op corona kunnen duiden?

Ook al zijn het lichte verkoudheids- of griepklachten? Blijf thuis en laat u testen! Maak een afspraak via www.coronatest.nl of bel 0800-1202.

Aanscherping

Op 13 november scherpte het kabinet de coronamaatregelen al aan. Naar verwachting komt daar vanavond tijdens de persconferentie nog een stevige portie bovenop. En dat terwijl we hadden gehoopt dat we corona nu wel onder controle zouden hebben. Niet leuk, maar helaas oh zó noodzakelijk om het virus in te dammen en de zorg toegankelijk te houden.

Onze gedachten gaan uit naar alle zieken in onze gemeente ... in het ziekenhuis en thuis, naar de mensen in de zorg die echt op hun tandvlees lopen en naar alle beroepsgroepen en sectoren die wederom hard getroffen worden door de aangescherpte coronamaatregelen. We leven met jullie mee! Hou vol!

Houd u aan de (basis)maatregelen en let een beetje op elkaar!

Mirjam Clermonts-Aretz,
Burgemeester van Meerssen