Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Grote belangstelling tijdens informatiebijeenkomst project In 't Riet

Gepubliceerd op: 21 februari 2019 11:55

Infobijeenkomst In 't RietDe belangstelling was groot gisteravond tijdens de informatiebijeenkomst over project In 't Riet. Tijdens de bijeenkomst in gemeenschapshuis de Kleiaove in Geulle lichtten de initiatiefnemers het plan toe aan ca. 85 aanwezigen. De plannen zijn nog t/m 20 maart 2019 ter inzage. Gedurende deze periode kunt u zienswijzen indienen.   

- Presentatie informatiebijeenkomst

Het gebied (incl. gebouwen) van gemeenschapshuis de Kleiaove, de gymzaal en de voormalige basisschool In 't Riet in Geulle krijgt een andere invulling. De gemeente sloot hiervoor in maart 2018 een overeenkomst met maatschappelijk ondernemer Rendiz BV, die voor project In 't Riet samen met Zorg & Co een aparte onderneming opricht: In het Riet BV.

Het project

Het voormalig schoolgebouw zal worden omgevormd tot een multifunctioneel centrum voor zorg-, maatschappelijke, sport-, commerciële, horeca- en/of culturele activiteiten. In het project ontstaat een unieke combinatie van deze functies. Voor de inhoudelijke invulling van het project is Zorg & Co., een zorginstelling, verantwoordelijk.

In het voormalige schoolgebouw van basisschool In 't Riet komen acht zorgappartementen, twee logeerkamers en een woonkamer voor ouderen met dementie. Dit is 24-uurs zorg in een besloten omgeving. Er komt een horecavoorziening met terras aan de parkzijde. In deze voorziening komen mensen met een arbeidsbeperking te werken, waardoor invulling wordt gegeven aan de Participatiewet. In het voormalige schoolgebouw komen bovendien maatschappelijke ruimtes voor de heemkundevereniging, bejaardenvereniging, andere verenigingen en/of particulieren, een dagbestedingsruimte en kookstudio.

Op het terrein tussen het schoolgebouw en de Kleiaove komen 18 woonunits voor echtparen en alleenstaanden met een zorgindicatie, mensen met een GGZ indicatie, jongeren met zorgondersteuningsvraag en noodopvang. Het gebouw van de Kleiaove zal gebruikt worden door o.a. Scouting Geulle en andere verenigingen / organisaties. Voor de gymzaal wordt nog een hoofdgebruiker gezocht  voor bijvoorbeeld trainingen, fysio, etc.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan In 't Riet is nog t/m 20 maart 2019 voor iedereen op afspraak ter inzage bij het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC). Bel voor het maken van een afspraak telefoon 14 043. U kunt de stukken ook inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0938.BP2003-ON01). Tijdens bovengenoemde periode kunt u zienswijzen indienen.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl