Gemeente Meerssen | Grensoverschrijdend wandelevenement 'Maas Trek 2020: een tikkeltje anders'

Nieuwsbericht Grensoverschrijdend wandelevenement 'Maas Trek 2020: een tikkeltje anders'

Gepubliceerd op: 16 september 2020 14:20

Maasvallei
Voor het zesde jaar op rij kunt u het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens een aangepaste versie van het grensoverschrijdend wandelevenement 'Maas Trek'. Geen evenement dit keer, maar wel een bijzonder en tijdelijk aanbod om al wandelend het RivierPark Maasvallei te ontdekken tijdens de 'Maas Trek 2020: een tikkeltje anders'.

Dit jaar staat de riviernatuur in en rond de gemeente Stein, hart van de Maasvallei, centraal. Maar naar goede gewoonte is er een grensoverschrijdend wandelaanbod en zijn er ook wandellussen aan de Vlaamse zijde voorzien. Op 3 en 4 oktober zijn deze tijdelijke routes bewegwijzerd met de gekende roze pijlen, en kunt u het gratis routekaartje downloaden op de website van RivierPark Maasvallei. Per wandelroute zijn er meerdere instapplaatsen in Stein, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Sittard-Geleen. Zo kunt u helemaal veilig genieten van dit prachtige landschapspark langs beide oevers van de Maas.

'Maas Trek 2020: een tikkeltje anders' is de ideale gelegenheid om samen met uw gezin te genieten van de bijzondere riviernatuur in het hart van de Maasvallei!

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020
  • Deelname: gratis!
  • Je kan kiezen uit volgende afstanden: 7,5 km – 11 km – 13,5 km
  • De instapplaatsen zijn: Groot veer Berg aan de Maas – Meeswijk (7,5 km, 11 km en 13,5 km), De Wissen (7,5 km en 13,5 km), Obbicht, Obbichtermarkt (13,5 km) en Maasband, Maasbanderkerkweg (11 km)
  • De routes worden op 2, 3 en 4 oktober beschikbaar gesteld op de website van RivierPark Maasvallei (plattegrond in pdf en gpx).
  • De routes worden op beide dagen ook met roze pijlen aangeduid in het terrein. Na het weekend worden de pijlen weer weggehaald.

Alle info is te vinden op www.maastrek.eu