Gemeente Meerssen | Gratis webinar WoonWijzerWinkel: Duurzaam verwarmen en koelen in de praktijk

Nieuwsbericht Gratis webinar WoonWijzerWinkel: Duurzaam verwarmen en koelen in de praktijk

Gepubliceerd op: 22 mei 2023 09:05

Webinar
Bericht van de WoonWijzerWinkel

De WoonWijzerWinkel organiseert op dinsdag 30 mei de (gratis) webinar 'Duurzaam verwarmen en koelen in de praktijk'. Aanvang 19.30 uur. Dit is dé kans om een antwoord te krijgen op veel gestelde vragen als hoe werkt een warmtepomp en is dat wel duurzaam? Ben ik beter af met een hybride-, of een full-electric warmtepomp? Wat is het verschil tussen een warmtepomp en airco? Hoe bereken ik de terugverdientijd van een hybride warmtepomp? Zijn er nog andere mogelijkheden om van het gas af te komen?

Tijdens deze interactieve sessie bespreken we alle do's and dont's op het gebied van warmtepompen, airco's en andere mogelijkheden om duurzaam te verwarmen. Samen met onze adviseurs en WoonWijzer warmtepomp-specialist wordt er dieper ingegaan op de werking en toepassing van warmtepompen. Schrijf je nu in!

Buffervaten

Er wordt niet alleen gesproken over verschillende soorten warmtepompen zoals: hybri-de of full electric, monoblock of split, lucht -water warmtepomp en/of de bodemwarm-tepomp. Ook wordt er gekeken naar het belang van buffervaten bij een warmtepomp-systeem en het onderhoud van een warmtepomp.

Voorbeelden uit de praktijk

Het is altijd fijn om te weten 'hoe het bij de buren' gaat. Daarom worden er ook diverse voorbeelden uit de praktijk getoond.

Airco op elektriciteit

Als tegenhanger van de warmtepomp, heb je natuurlijk de airco op basis van elektriciteit. Een airco kennen we voornamelijk om een huis te koelen. Deze kun je echter ook gebruiken om je huis te verwarmen. De voors en tegens worden hier besproken. Bovendien wordt er ingegaan op andere vormen van het besparen van gas.

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in voor dit gratis webinar en neem een stap in de richting van een groenere, duurzamere toekomst voor jezelf en je omgeving. Schrijf je vrijblijvend in en wij nodigen je op tijd uit voor alle gekozen webinar data: www.webinarswwwl.nl.

Dit webinar wordt georganiseerd door de Parkstad gemeenten voor Parkstad bewoners. Parkstad bewoners kunnen zowel fysiek als online deelnemen aan het Webinar. Inwoners buiten Parkstad hebben evengoed de mogelijkheid om online deel te nemen. Dus zeker ook interessant voor jou!

Meer informatie over de WoonWijzerWinkel