Nieuwsbericht Gratis voorleesboekje voor alle peuters in het Heuvelland en Maastricht

Publicatiedatum: 15 juni 2018 10.00 uur

Feestelijke lancering van eerste exemplaar met een theatervoorstelling!

Vanaf deze zomer ontvangen alle dreumesen in de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht  bij het 11 maanden consult bij het consultatiebureau een voorleesboekje als presentje voor de eerste verjaardag. Het boekje "Wat doen Pim & Poes?" richt zich op een gezonde leefstijl en stimuleert dus het drinken van water en het eten van fruit en groenten bij de kleintjes. Rabobank Maastricht en Omstreken heeft dit boekje voor een periode van 4 jaar gefinancierd.

Het initiatief voor het voorleesboekje "Wat doen Pim & Poes?" ligt bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Heuvelland en Maastricht. Samen met de Jeugdgezondheidszorg van Envida en Rabobank Maastricht en Omstreken sloegen zij de handen ineen en bundelden de krachten om dit boekje beschikbaar te stellen voor alle peuters woonachtig in het Heuvelland en Maastricht.

Jongeren op Gezond Gewicht

JOGG  Heuvelland en Maastricht werken door  middel van verschillende thema's aan de bewustwording rondom eten, drinken en bewegen. JOGG stimuleert de gezonde leefstijl bij kinderen en hun omgeving. Samen met hun partners streeft JOGG naar een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

Theatervoorstelling voor peuters

Om dit mooie initiatief feestelijk te starten organiseren  JOGG Heuvelland en JOGG Maastricht  een theatervoorstelling voor de peuters van 3 jaar en ouder. Op vrijdag 22 juni zijn alle peuters van Heuvelland en Maastricht uitgenodigd voor de voorstelling Zoet!; een educatieve kindervoorstelling waarin gezond eten en lekker eten centraal staat. Deze voorstelling start om 15:30 uur en vindt plaats in Theaterzaal Oos Heim, Clermontstraat 10 in Margraten.  De voorstelling is gratis, maar u dient zich aan te melden via gezondheidsbevordering@ggdzl.nl. Meer informatie over de theatervoorstelling.