Gemeente Meerssen | Gratis fietscheck en opfrisbeurt op de Weekmarkt Meerssen

Nieuwsbericht Gratis fietscheck en opfrisbeurt op de Weekmarkt Meerssen

Gepubliceerd op: 11 mei 2023 12:45

Posifiets-actie
Wie voorafgaand aan het fietsseizoen zijn of haar fiets aan een inspectie wil onderwerpen, kan vandaag (donderdag 11 mei) van 12.00-15.00 uur terecht op de Weekmarkt in Meerssen. Ons #posifiets-team controleert kosteloos jouw tweewieler en geeft jouw fiets indien nodig ook een opfrisbeurt. Wethouder Bjorn Molling gaf het startsein: "Zo fiets je als inwoner veilig en met plezier het voorjaar in."

De fietscheck en opfrisbeurt vindt plaats in het kader van de fietspromotiecampagne #posifiets van de gemeente Meerssen in samenwerking met Zuid-Limburg Bereikbaar.

Kort ritje? Da's zo gefietst!

Over fietsen gesproken: onlangs is ook de landelijke campagne "Kort ritje? Da's zo gefietst" van start gegaan. Nederland is al een echt fietsland. Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gaat met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Ons land heeft bovendien meer fietsen dan inwoners. Toch is er ook nog veel te winnen. Een derde van alle autoverplaatsingen in Nederland is korter dan 5km. Naar je werk, de bakker of college: vaak een afstand die voor velen prima te fietsen is. Want voor die korte ritjes neem je écht net zo makkelijk de fiets. De fiets is goed voor je lijf, je portemonnee en de natuur. Dus de volgende keer als je naar de sportschool gaat, zeg je tegen jezelf: "Kort ritje? Da's zo gefietst!"

Da's zo gefietst

Meer weten? Kijk op www.www.daszogefietst.nl.