Nieuwsbericht Gouverneur Theo Bovens brengt ambtsbezoek aan de gemeente Meerssen

Publicatiedatum: 21 januari 2016 13.20 uur

Op donderdag 21 januari 2016 bracht gouverneur drs. Theo Bovens een ambtsbezoek aan de gemeente Meerssen. Hij heeft gesprekken gevoerd met burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, het college van Burgemeester en Wethouders en de fractievoorzitters van de gemeenteraad. Verder bracht hij een bezoek aan de grafkapel en grafkelder van de familie Regout aan de Markt in Meerssen en aan ontmoetingspunt De Ketel in Meerssen-West.

Ambtsbezoek Gouverneur

Gouverneur drs. Theo Bovens samen met burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad (foto: twitter burgemeester)

Grafkelder van Regout

In de grafkapel en grafkelder van de familie Regout aan de Markt in Meerssen kwam de Gouverneur in aanraking met de familie die een cruciale rol heeft gespeeld in de industriële geschiedenis van zijn geboortestad Maastricht.

Ambtsbezoek gouverneur - Grafkelder Regout

Ambtsbezoek Gouverneur - Grafkelder Regout

Een bezoek aan de grafkapel & grafkelder van Regout (foto's: Aron Nijs, Rothem)

Een warm welkom in de Ketel

In ontmoetingspunt de Ketel in Meerssen-West werd het gezelschap in een gemoedelijke sfeer ontvangen door bezoekers en vrijwilligers. In het ontmoetingspunt kunnen inwoners terecht om onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje te maken en mee te doen met allerlei activiteiten. De Gouverneur woonde er zelf ook een aantal bij, zoals de Nederlandse les voor anderstaligen en wafels bakken. Hij kreeg ook uitleg over het doel van de Ketel en de vele activiteiten die door de enthousiaste vrijwilligers worden georganiseerd. Dat het een warm welkom was, blijkt ook uit het feit dat de bezoekers spontaan het Limburgs Volkslied (en aansluitend 'Alaaf oos Meersje') begonnen te zingen.

Ambtsbezoek Gouverneur - Bezoek aan De Ketel

Een bijzonder warm welkom in ontmoetingspunt De Ketel (foto: Aron Nijs, Rothem)

Ambtsbezoek één jaar na benoeming burgemeester

De Commissaris van de Koning brengt regelmatig ambtsbezoeken aan de gemeenten in zijn provincie. Doorgaans vindt een ambtsbezoek plaats ongeveer één jaar na de benoeming van de burgemeester. Burgemeester Mirjam Clermonts-Arets is nu bijna één jaar burgemeester van Meerssen, dus was het tijd voor een ambtsbezoek.