Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Gouverneur op ambtsbezoek in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 26 november 2019 18:40

Gouverneur drs. Theo Bovens is gestart met een serie ambtsbezoeken aan Limburgse gemeenten. Deze staan in het teken van een hernieuwde kennismaking van de gouverneur met de gemeenteraad en het college van B&W. Vandaag bracht de gouverneur een ambtsbezoek aan onze gemeente. Tijdens het bezoek voerde de gouverneur gesprekken met burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, leden van de Gemeenteraad en het college van B&W.  Daarnaast bracht hij met een delegatie van raad en college een bezoek aan de Synagoge van Meerssen en Stichting de Ruggesteun.

Ambtsbezoek Gouverneur 26-11-2019 - Groepsfoto

Overheerlijk welkom!

Na het gesprek met burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz overhandigde 'Meilleur Ouvrier de France' Sébastien Trudelle - eigenaar van Smores, Chocolaterie & Patisserie in Meerssen/Maastricht - in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum een speciale petitfour aan onze gouverneur. Nadat het gezelschap had gesmuld van deze overheerlijke lekkernij werd het programma voortgezet buiten het gemeentehuis.

Ambtsbezoek gouverneur

Ambtsbezoek gouverneur

Synagoge Meerssen

Het gezelschap toog richting Kuileneindestraat, waar een bezoek werd gebracht aan de mooie Synagoge van Meerssen. Bij het bezoek werd gouverneur drs. Theo Bovens ontvangen door oud-burgemeester en beheerder van de Synagoge Ger Kockelkorn en de heer Simon Manassen. Zij gaven een uitgebreide toelichting over (de geschiedenis van) het synagogegebouw en de activiteiten die hier plaatsvinden.

Ambtsbezoek Gouverneur

Ambtsbezoek gouverneur

Bezoek aan Stichting de Ruggesteun

Vervolgens bracht de gouverneur een bezoek aan Stichting de Ruggesteun (ook aan de Kuileneindestraat) in Meerssen. Hier werd het gezelschap ontvangen door een delegatie van de enthousiaste vrijwilligers van de stichting. Zij zamelen voedsel, bruikbare kleding, speelgoed etc in voor mensen in onze gemeente die het niet zo breed hebben. Het gezelschap was onder de indruk van het goede werk van deze gedreven vrijwilligers. Goed om te weten: op zondag 15 december organiseert  lokale omroep Meer Vandaag weer samen met stichting de Ruggesteun een grote inzamelingsactie.

Ambtsbezoek gouverneur

Afsluiting

Terug in het gemeentehuis voerde de gouverneur nog afzonderlijke gesprekken met raad en college, waarna het ambtsbezoek werd afgesloten.

Ambtsbezoek gouverneur

 Foto's: Aron Nijs fotografie