Gemeente Meerssen | Gouverneur Emile Roemer brengt bezoek aan de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Gouverneur Emile Roemer brengt bezoek aan de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 09 februari 2023 15:10

Bezoek Gouverneur - Ontvangst
Gouverneur Emile Roemer bracht op woensdag 8 februari een werkbezoek aan de gemeente Meerssen. Op deze stralend zonnige dag werd hij namens het gemeentebestuur welkom geheten door onze burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en raadsgriffier Yarka Dreessen.

Kennismaking

De gouverneur maakte kennis met de collegeleden en de leden van de gemeenteraad. Er werd uitgebreid stilgestaan bij allerlei mooie projecten in de gemeente en uitdagingen die spelen. Tevens was er ruimte om vragen te stellen aan de gouverneur.

Bezoek gouverneur
Kennismaking met het college van burgemeester en wethouders.

De gouverneur had in het bijzonder belangstelling voor alle nieuwe raadsleden die sinds 2022 lid zijn van de gemeenteraad van Meerssen. Hij vroeg ze naar hun ervaringen in de afgelopen periode.

Bezoek gouverneur
Kennismaking met de leden van de gemeenteraad. 

MFC Bunde

Natuurlijk werd er ook een bezoek gebracht aan enkele projecten. Zo bezocht de gouverneur de Sint Agneskerk in Bunde. Deze kerk transformeert dankzij een burgerinitiatief in de toekomst naar een multifunctioneel centrum. De enthousiaste initiatiefnemers gaven de gouverneur inzicht in de noodzaak, de ontwikkeling van het multifunctionele centrum, maar ook in de knelpunten waar ze tegenaan lopen. Ook het kerkbestuur en de pastoor waren hierbij aanwezig. 

Bezoek gouverneur
Toelichting van de initiatiefnemers van MFC Bunde in de Sint Agneskerk in Bunde. 

Gouverneur Roemer zei dat initiatieven als het multifunctioneel centrum in de Sint Agneskerk belangrijk zijn om kernen levend te houden.

Centrumplan Meerssen

Het gezelschap toog vervolgens richting centrum Meerssen en wandelde over de historische en sfeervolle Markt. Op dit moment werkt de gemeente aan een nieuw Masterplan voor de toekomstige ontwikkelingen binnen het centrumgebied van Meerssen. De projectleider gaf ter plekke uitleg. Bij een bezoek aan de Markt kan een rondleiding in de grafkelder van de familie Regout en de basiliek van het Heilig Sacrament niet ontbreken. Ook hier kreeg de gouverneur uitleg.

Bezoek gouverneur
Rondleiding in de Basiliek.

Ongetitelde afbeelding, 10-02-2023 14:46:43

Afsluiting

De dag werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waar nog werd gesproken over Meerssen, haar inwoners en thema's uit de gemeenschap. De gouverneur bedankte iedereen en zei dat hij zeker nog terugkomt naar het mooie Meerssen. Hij was heel dankbaar dat hij enkele pareltjes uit Meerssen heeft mogen zien en voelde zich erg welkom.

Bezoek gouverneu
Gouverneur Emile Roemer temidden van het college van burgemeester en wethouders.

Bezoek Gouverneur
Gouverneur Emile Roemer samen met de leden van de gemeenteraad van Meerssen, de burgemeester, de raadsgriffier en griffiemedewerkers.

Foto's: Aron Nijs Fotografie