Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Gezocht: vrijwilliger maatschappelijke begeleiding Vluchtelingenwerk

Gepubliceerd op: 07 augustus 2019 10:55

Vluchtelingenwerk
Vluchtelingenwerk Zuid Nederland is op zoek naar vrijwilligers voor de locatie Meerssen. Lees hieronder meer informatie over deze functie.

Gezocht: vrijwilliger maatschappelijke begeleiding

Jij bent degene met het overzicht. Een zelfstarter en degene die het initiatief neemt, een ander daarin meeneemt, ondersteunt en wegwijs maakt op gebied van financiën, huisvesting en gezondheidszorg. Daarnaast help je bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk maken van jouw cliënt. Kortom, help jij een vluchteling werken aan een goede start en toekomst in Nederland? Dan zoeken we jou!

Er zijn tal van redenen waarom duizenden mensen ervoor kiezen bij VluchtelingenWerk vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen:

  • Doe werkervaring op, of zet jouw ervaring in om anderen te helpen;
  • Bouw aan je netwerk en doe sociale contacten op. Bij ons werk je in een team;
  • Werk aan je persoonlijke groei en ervaar andere culturen;
  • Help je medemens en lever een bijdrage aan de maatschappij;
  • Word vooral vrijwilliger omdat het leuk is!

Als maatschappelijk begeleider bied je individuele begeleiding om iemand wegwijs te maken binnen de gemeente. Concreet houdt dit in dat je informatie geeft over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Je biedt praktische ondersteuning in de contacten met bijvoorbeeld de gemeente en woningbouwvereniging en helpt bij het draaien van spreekuren. Het is van belang dat je oplossingsgericht bent, initiatiefrijk en een dagdeel per week beschikbaar bent.

Herken jij jezelf in één van de bovenstaande rollen en ben jij:

  • Zowel betrokken als nuchter
  • In staat om op eenvoudige wijze uitleg te geven
  • Op de hoogte van de sociale kaart in jouw gemeente of bereid om je hierin te verdiepen

Dan ben jij geknipt voor de rol van maatschappelijk begeleider! De inhoud van de rol en de gevraagde beschikbaarheid hiervoor kan per locatie anders zijn.

Vluchtelingenwerk biedt:

Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. VluchtelingenWerk Zuid-Nederland biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding. Wij vragen daarnaast al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren.

BELANGRIJK: ONTVANG JE OP DIT MOMENT EEN UITKERING VAN HET UWV OF DE GEMEENTE? VRAAG DAN EERST NA BIJ JE UITKERINGSINSTANTIE OF JE TOESTEMMING HEBT OM VRIJWILLIGERSWERK TE DOEN.

Contactpersoon: Raju Thurairajah, Teamleider, vluchtelingenwerk Zuid Limburg, Tel:0633048229, e-mail: rthurairajah@vluchtelingenwerk.nl