Nieuwsbericht Geslaagde opruimactie zwerfvuil: scholieren & vrijwilligers bedankt!

Publicatiedatum: 21 maart 2016 13.55 uur

Afgelopen weekend stond weer in het teken van de jaarlijkse opschoonactie zwerfvuil. Vele scholieren en vrijwilligers hebben ook dit jaar weer samen de schouders eronder gezet om het zwerfafval in onze gemeente te lijf te gaan.

Scholen

Afgelopen vrijdag 18 maart hebben basisschoolleerlingen hun beste beentje voorgezet. De schoolpleinen worden dagelijks door de kinderen opgeruimd, maar tijdens de opruimactie is ook de omgeving van het schoolplein grondig opgeruimd.

Vrijwilligers

Op zaterdag 19 maart was het de beurt aan ruim 70 vrijwilligers. In de vroege ochtend gingen de eerste vrijwilligers al aan de slag. Op verschillende plekken in de gemeente werd het zwerfvuil aangepakt. Buurtvereniging Weert ruimde de omgeving tussen Rothem en de grens met Maastricht op. Door de buurtvereniging Kasen werd het gebied Dennenberg en Kasen onder handen genomen. De buurtvereniging Geulle aan de Maas nam dit jaar deel aan het project Schone Maas. Samen met de Scouting en de harmonie is onder begeleiding van het Centrum voor Natuur- en MilieuEducatie het maasgebied bij Geulle aam de Maas afvalvrij gemaakt. Ook IVN ruimde onder de vlag van het project Schone Maas het gebied langs de Maas tussen Maastricht en Voulwammes op. Een week eerder stroopte de IVN Jeugd al de mouwen op om het afval in en om het Proosdijpark aan te pakken

Actie zwerfvuil 2016

Wethouder Désireé Cortenraede trok afgelopen zaterdag samen met de vrijwilligers van de buurtvereniging Kasen het veld in.

Resultaat

Uit de eerste schattingen over de hoeveelheid afval blijkt dat de gemeente Meerssen steeds schoner wordt. Dit zelfde werd al eerder opgemerkt door IVN Meerssen, die de opruimlocatie De Dellen inruilde voor de locatie langs de Maas. Dat er minder afval ligt, betekent echter niet dat er niets meer aan gedaan hoeft te worden. Elk blikje of zakje is namelijk één te veel. Vooral omdat opruimen maar een heel kleine moeite is. Afval in de afvalbak gooien, waar het thuishoort is snel gebeurd.

De opruimactie zwerfvuil was ook dit jaar weer een succes!
Het gemeentebestuur bedankt alle scholieren en vrijwilligers voor hun inzet!