Nieuwsbericht Geslaagde opruimactie zwerfvuil - Scholieren & vrijwilligers bedankt!

Publicatiedatum: 30 maart 2017 12.40 uur

Afgelopen weekend stond in het teken van de jaarlijkse opschoonactie zwerfvuil. Zowel scholieren als ook vrijwilligers hebben ook dit jaar weer samen de schouders eronder gezet om het zwerfafval in onze gemeente te lijf te gaan. Afgelopen twee weken hebben basisschoolleerlingen hun beste beentje voorgezet. De schoolpleinen worden dagelijks door de kinderen opgeruimd, maar tijdens de opruimactie is ook de omgeving van  het schoolplein grondig opgeruimd. Scholen bedankt!!

Vrijwilligers

Op 18, 23 en 25 maart was het de beurt aan ruim 90 vrijwilligers. Op verzoek van de vrijwilligers is dit jaar gekozen voor meerdere dagen. Hierdoor konden meer vrijwilligers deelnemen. Op verschillende plekken in de gemeente werd het zwerfvuil aangepakt. Buurtvereniging Weert ruimde de omgeving tussen Rothem en de grens met Maastricht op. Door de buurtvereniging Kasen werd het gebied Dennenberg en Kasen onder handen genomen. Buurtvereniging Waalssen startte dit jaar op de Heerenstraat. Buurtvereniging Geulle aan de Maas nam ook dit jaar deel aan het project Schone Maas. Samen met de harmonie is onder begeleiding van het Centrum voor Natuur- en MilieuEducatie het maasgebied bij Geulle aan de Maas afvalvrij gemaakt. Ook IVN ruimde onder de vlag van het project Schone Maas het gebied langs de Maas tussen Maastricht en Voulwames op.

Opschoondag

Wethouder Désireé Cortenraede trok afgelopen zaterdag samen met de vrijwilligers van de buurtvereniging Weert het veld in.

Opschoondag

Resultaat

Uit de eerste schattingen over de hoeveelheid afval blijkt dat Meerssen steeds schoner wordt. Dit zelfde werd al eerder opgemerkt door IVN Meerssen, die de opruimlocatie De Dellen inruilde voor de locatie langs de Maas. En dit jaar kwam de buurtvereniging Weert tot de zelfde conclusie. Dat er nu minder afval ligt, betekent echter niet dat er niets meer aan gedaan hoeft te worden. Elk blikje of zakje is namelijk één te veel. Vooral omdat opruimen maar een heel kleine moeite is. Afval hoort in de afvalbak!

De opruimactie zwerfvuil was ook dit jaar weer een succes!

Het gemeentebestuur bedankt alle scholieren en vrijwilligers voor hun inzet!