Gemeente Meerssen | Gemeenteraadsverkiezingen: kun je zelf niet gaan stemmen?

Nieuwsbericht Gemeenteraadsverkiezingen: kun je zelf niet gaan stemmen?

Gepubliceerd op: 04 maart 2022 12:15

Stemmen bij volmacht
Kun je zelf niet gaan stemmen tijdens de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart? Dan kun je iemand anders machtigen om voor jou te stemmen. Dat kan op twee manieren:

1. Via de achterkant van je eigen stempas

Je kunt iemand die ook in de gemeente Meerssen woont jouw stem laten uitbrengen met een volmacht. Dit doe je door de achterkant van jouw eigen stempas in te vullen. Lees de instructie op de achterkant goed door. De persoon die namens jou stemt, moet een kopie van jouw identiteitsbewijs meenemen. Dit mag ook een duidelijke foto op een mobiele telefoon of tablet zijn. De persoon die namens jou stemt, mag zelf maximaal twee volmachtstemmen uitbrengen.

2. Via een schriftelijke volmacht

Meer informatie hierover lees je op onze gemeentelijke website. Ga naar www.meerssen.nl/gemeenteraadsverkiezingen en klik op de knop 'Stemmen bij volmacht'. De gemachtigde ontvangt daarna het volmachtsbewijs en hoeft in dat geval geen kopie van jouw identiteitsbewijs mee te nemen. Let op! Als je schriftelijk een machtiging aanvraagt, moet deze uiterlijk 11 maart om 17.00 uur bij ons binnen zijn. De gemachtigde krijgt per post een volmachtsbewijs toegestuurd.

Breng je namens iemand anders een stem uit door middel van een machtiging? Dan moet je deze stem uitbrengen samen met jouw eigen stem.