Nieuwsbericht Gemeenteraad brengt bezoek aan Brandweerkazerne Meerssen

Publicatiedatum: 08 september 2017 09.55 uur

Bezoek brandweer gemeenteraadOp maandag 4 september 2017 bracht de gemeenteraad van Meerssen een bezoek aan de brandweerkazerne in Meerssen. De avond begon met een korte introductie en de mogelijkheid om vragen te stellen. Daarnaast kwamen er brandweervrijwilligers aan het woord, die toelichting gaven op bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld hun motivatie om bij de vrijwillige brandweer aan de slag te gaan.

Zelf aan de slag

Vervolgens mochten de gemeenteraadsleden zelf aan de slag. De vrijwilligers van de brandweer hadden een parcours opgesteld. Zo kon er een fitheidstest worden afgelegd (in bijbehorende kledij en bepakking).

Bezoek brandweer gemeenteraad

De raadsleden namen een kijkje in de mobiele commando-unit van de brandweer. En men kon onder begeleiding op expeditie in een rookkamer, waar je letterlijk geen hand voor ogen zag. Daarnaast bezichtigden de raadsleden de gloednieuwe tankautospuit van de brandweer Meerssen. Hoogtepunt van de avond was het zelf (onder begeleiding natuurlijk!) openknippen van een auto.

Bezoek brandweer gemeenteraad

Al met al een bijzonder interessante en leerzame avond, die uitstekend georganiseerd was door de medewerkers en vrijwilligers van de brandweer Meerssen!

Bezoek brandweer gemeenteraad