Gemeente Meerssen | Gemeenteraad brengt bezoek aan Brandweerkazerne Meerssen

Nieuwsbericht Gemeenteraad brengt bezoek aan Brandweerkazerne Meerssen

Gepubliceerd op: 13 januari 2023 09:55

Bezoek brandweer
Op donderdag 12 januari legde onze gemeenteraad een werkbezoek af aan de brandweerkazerne Meerssen. Na een hartelijk ontvangst door de kazernechef en het aanwezige personeel volgden de raadsleden en andere aanwezigen een presentatie over prominente thema's binnen de organisatie: de positie en de taken van de brandweer binnen de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de bestuurlijke dialoog over de inrichting van de brandweerzorg in de komende jaren 2024-2030.

Bezoek brandweer

Ook werd toelichting gegeven op de uitrukken vanuit de brandweerkazerne Meerssen en de uitrukken in de gemeente. Uit de presentatie kwam duidelijk naar voren dat de diverse brandweerkazernes van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg nauw met elkaar zijn verbonden in de bestrijding van incidenten.

Bezoek brandweer
Na de presentatie hebben onze raadsleden met veel enthousiasme op locatie zelf mogen ervaren hoe werken voor de brandweer er in de praktijk uitziet. Het harde werk en de getoonde inzet van onze brandweer onderstrepen alleen maar hoe belangrijk hun handelen is voor onze hele gemeente. Met veel waardering en respect kijken wij terug op deze mooie avond. Bedankt!

Bezoek brandweer