Gemeente Meerssen | Gemeenten Beek en Meerssen tekenen convenant aanleg glasvezel met DELTA Fiber Netwerk

Nieuwsbericht Gemeenten Beek en Meerssen tekenen convenant aanleg glasvezel met DELTA Fiber Netwerk

Gepubliceerd op: 10 maart 2022 15:50

DELTA Fiber logo
Dinsdag 8 maart ondertekenden de wethouders Hub Schoenmakers van de gemeente Beek, Peter Hovens van de gemeente Meerssen en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel. DELTA Fiber Netwerk is vorig jaar gestart met de uitrol van een glasvezelnetwerk in Zuid-Limburg. Eerder heeft de gemeente Stein een samenwerkingsovereenkomst met DELTA Fiber Netwerk getekend. Hiermee onderstrepen de drie gemeenten het belang van snel internet. In maart 2022 start de glasvezelcampagne in de gemeenten Stein, Beek en Meerssen.

Ondertekening convenant DELTA Fiber
Wethouder Peter Hovens en directeur Piet Grootenboer ondertekenen het convenant.

Ondertekening convenant

Alle partijen zijn verheugd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren.

Wethouder Hub Schoenmakers van de gemeente Beek: "Ik ben blij dat nu ook de inwoners van Genhout, Klein-Genhout, Kelmond en Geverik de mogelijkheid krijgen zich aan te sluiten op een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Snel internet vergroot de economische en maatschappelijke kansen van het buitengebied en de kleine kernen. Daarom beschouwen we de aanleg van een glasvezelnetwerk als een absolute vereiste en prioriteit!"

Wethouder Peter Hovens van de gemeente Meerssen: "Voor de gemeente Meerssen is het belangrijk dat ook onder andere Brommelen, Geulle aan de Maas, Schietecoven en Waterval worden voorzien van een snel glasvezelnetwerk. Met glasvezel worden de inwoners aangesloten op een duurzaam netwerk van de toekomst".

Directeur Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeenten waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van de gemeenten van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. "Het belang van een snelle en stabiele internetverbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd noodzakelijk gebleken. Onlangs hebben wij succesvolle glasvezelcampagnes afgerond in de gemeenten Beekdaelen en Vaals. Heel mooi dat de inwoners van de gemeenten Beek en Meerssen straks ook kunnen profiteren van de snelheid en stabiliteit van een glasvezelnetwerk."

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Zodra de glasvezelcampagne start, worden inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting persoonlijk geïnformeerd via een brief.

Over DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT en de Amerikaanse investeerder Stonepeak. DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan in stedelijke gebieden, kleine kernen en plattelandsregio's. Inmiddels hebben ruim 900.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke open netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand zo'n 20.000 adressen bij.