Nieuwsbericht Gemeentelijk loket voor (nood)opvang 0-12 jarigen

Gepubliceerd op: 24 maart 2020 16:20

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De kinderopvang en scholen zijn met ingang van 16 maart tot en met 6 april gesloten. Wel blijft de kinderopvang open voor kinderen van 0-12 jaar van wie één of beide ouders werken in cruciale beroepsgroepen. Dit zijn: politie, zorg, brandweer, leraren, openbaar vervoer, voedselketen, overheidsprocessen en onderwijspersoneel. Op de website van de Rijksoverheid vindt een volledige overzicht van de beroepen. De gemeente heeft een digitaal en telefonisch loket ingericht voor ouders die vragen hebben over de (nood)opvang voor 0-12 jarigen.

Gemeenteloket voor vragen (nood)opvang

Dit loket is onder gebracht bij het sociaal team en is bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 8.30-12.00 uur. U kunt contact opnemen middels het algemene telefoonnummer 14 043 of via een e-mail naar sociaalteam@meerssen.nl. Bij het loket kunt u bijvoorbeeld terecht wanneer u:

  • U heeft opvang nodig, maar u weet niet waar u dat kunt regelen.
  • Vragen heeft of gebruik moet maken van 24-uurs of weekendopvang.
  • Gastouder bent in de gemeente Meerssen en vragen heeft of tegen knelpunten aanloopt.

Klachtenvrij

Let op! Ook kinderen van ouders in cruciale beroepen worden alleen opgevangen als zij geen klachten ervaren zoals hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of koorts.