Nieuwsbericht Gemeentebestuur waardeert mantelzorg

Publicatiedatum: 29 mei 2017 12.10 uur

Het gemeentebestuur heeft mantelzorg hoog in het vaandel staan. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een hulpbehoevend, chronisch ziek, of gehandicapt familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgcompliment

Evenals in 2015 konden inwoners van onze gemeente ook voor 2016 een mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorger. In het afgelopen jaar hebben 188 mensen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Het mantelcompliment 2016 bestaat uit een geldbedrag van 160 euro, dat rechtstreeks naar de mantelzorger wordt overgemaakt en bloemenbonnen ter waarde van 40 euro, die de mantelzorger naar wens kan besteden bij bloemisten in onze gemeente.

Mantelzorgcompliment - aanvraag 2016 mevrouw Pluymaekers

Mevrouw Pluymaekers, schoondochter Ramona en dochter Monique samen met wethouder Berry van Rijswijk

Op de foto ziet u hoe wethouder Berry van Rijswijk de bloemenbonnen van het mantelzorgcompliment overhandigt aan mevrouw Pluymaekers, die haar dochter Monique met dit gebaar in het zonnetje wil zetten. Monique Speetjens zorgt al sinds 2012 voor haar moeder.

Dit najaar nieuwe aanvragen mogelijk

Het gemeentebestuur stelt ook voor 2017 het mantelzorgcompliment beschikbaar. U kunt dit komend najaar aanvragen. Te zijner tijd leest u hier meer over op de gemeentepagina’s in de Geulbode en op www.meerssen.nl

Automatisch nieuws van uw gemeente ontvangen? Meld u dan hier aan voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief Sfeervol Meerssen (al 1.400 vaste abonnees).