Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Gemeentebestuur Meerssen blij met nieuwe ontwikkelingen luchthavenbesluit MAA

Gepubliceerd op: 28 november 2018 17:55

Maastricht Aachen Airport - met de Provincie Limburg als enige aandeelhouder - heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat gevraagd om de in 2016 gestarte vergunningsprocedure voor het mogen exploiteren van de luchthaven (Luchthavenbesluit) stop te zetten.

Als reden geeft MAA aan, dat bij de ontwikkeling van de luchthaven omgevingsfactoren en het optimaal benutten van economische kansen in evenwicht dienen te zijn. Met andere woorden: economische ontwikkeling mag niet ten koste gaan van de omwonenden. De stopzetting zal betekenen dat de hele vergunningsprocedure wordt overgedaan en iedereen  opnieuw de kans krijgt zienswijzen naar voren te brengen.

Als minister Cora van Nieuwenhuizen het verzoek om stopzetting van de procedure inwilligt, komt ook het tijdelijk gebruik van de volledige baanlengte binnen afzienbare tijd te vervallen. Hiervoor zal het zwaardere vliegverkeer verminderen. 

Wethouder Paul Sanders is blij met de beslissing van MAA om de toekomstplannen van de luchthaven te willen bijstellen en de aanvraag voor een nieuw luchthavenbesluit te willen actualiseren. Hiermee laten MAA en het provinciale bestuur zien een open oog en oor te hebben voor signalen uit de omgeving. Dit sluit overigens niet uit, dat de luchthaven in de toekomst weer gebruik zal mogen maken van de volledige baanlengte.

Het gemeentebestuur zal de belangen van de inwoners ook in de nieuwe procedure nadrukkelijk aan de orde stellen.