Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gepubliceerd op: 03 augustus 2021 13:35

De gemeente Meerssen gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en Marc Janssen van het meldpunt tekenden daarvoor op maandag 2 augustus een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in de gemeente Meerssen. 

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Meld Misdaad Anoniem

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Clermonts-Aretz: "Belangrijk dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig."

Vangnet

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, overvallen, gedwongen prostitutie, milieucriminaliteit en ondermijnende activiteiten. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen: "Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft."

Bereikbaarheid

M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden