Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen schenkt insectenhotel aan IVN Ulestraten

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen schenkt insectenhotel aan IVN Ulestraten

Gepubliceerd op: 17 december 2020 13:05

Insectenhotel
De gemeente Meerssen schenkt een insectenhotel aan IVN Ulestraten. Dit ter ere van hun 40-jarig jubileum. Het hotel wordt komend voorjaar geplaatst door stichting IKL. Wethouder Gerard IJff bood het twee kamer insectenhotel onlangs aan tijdens een online bijeenkomst, waarbij Wim Derks, André Ament en Leo Bielders van IVN Ulestraten, Bart Heffels beleidsmedewerkers gemeente Meerssen en Patricia Goossens van IKL aanwezig waren.

De IVN afdeling krijgt het insectenhotel aangeboden ter ere van hun 40-jarig bestaan. De exacte locatie van het insectenhotel is nog niet bekend, maar er wordt nagedacht over een plek bij de ecologisch strook in Waterval, welke komend voorjaar aangeplant wordt.

Door het plaatsen van een insectenhotel worden insecten een handje geholpen. Veel insecten zijn ontzettend nuttig; ze bestuiven bloemen en zorgen voor een ecologisch evenwicht door schadelijke insecten te bestrijden. Door het verstoren van het natuurlijke leefgebied van bijvoorbeeld zweef- en gaasvliegen en wilde bijen is het aantal natuurlijke nest- en overwinterplekken drastisch verminderd. Het insectenhotel biedt een veilige schuil- en broedplaats. Het lieveheersbeestje nestelt zich graag in dichte materialen en holtes in hout bieden de ideale broedruimte voor de metselbij.