Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen maakt parkeren in parkeergarage Proosdijpark aantrekkelijker

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen maakt parkeren in parkeergarage Proosdijpark aantrekkelijker

Gepubliceerd op: 22 december 2022 13:05

Ingang parkeergarage Proosdijpark
Aan de Stationstraat in hartje Meerssen ligt Parkeergarage Proosdijpark. Het gemeentebestuur wil de parkeergarage aantrekkelijker maken voor inwoners en bezoekers. Goede overdekte parkeergelegenheid vermindert bovendien parkeren in de woonstraten. Om de parkeergarage aantrekkelijker te maken nemen we een aantal maatregelen. Zo verlagen we het maximale dagtarief en komt er een vaste prijs per minuut. Ook komt er een nieuw abonnement voor op werkdagen en kunt u binnenkort uw elektrische auto opladen in de parkeergarage.

Aanpassen tarieven parkeergarage

Om parkeren in parkeergarage Proosdijpark aantrekkelijker te maken, passen we de tarieven voor de garage aan. Binnenkort betaalt u per minuut een vast bedrag achteraf. Het maximale dagtarief wordt € 7,50. Tarieven parkeergarage Proosdijpark:

  • Parkeertarief per minuut € 0,02
  • Parkeertarief per uur € 1,20
  • Maximum dagtarief € 7,50 (= nu €23,50)

Abonnementen

Naast de tarieven per minuut, uur of dag bieden we een aantal abonnementen aan.

  • Een jaarabonnement voor de hele week parkeren (geldig 24 uur per dag, 7 dagen in de week) voor een bedrag van € 1.020,- (€ 85 per maand).
  • Een jaarabonnement voor werkdagen (geldig 12 uur per dag tussen 7 en 19 uur, 5 dagen in de week) voor een bedrag van € 600,- (€ 50 per maand).

Bewoners van het centrum

Vanuit de bewoners van het centrum en de directe omgeving van de Markt is vraag naar parkeerplaatsen in het centrum. In deze omgeving zal in de toekomst ook nog woningbouw plaatsvinden bijvoorbeeld bij de Gansbaan/Beukeböschke. De vraag neemt dus toe. Veilig en overdekt parkeren voor bewoners met een abonnement in de parkeergarage is mogelijk en geniet vanuit het gemeentebestuur de voorkeur.

Daarnaast zijn er voor deze bewoners alternatieven, zoals een betaalde parkeervergunning in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld voor parkeerplaats 't Bergske. Hier is ook betaald parkeren voor bezoekers van het centrum tegen een oplopend uurtarief (1e uur 90 cent, 2e uur 1,- en elk volgend uur € 2,50 per uur.

Laden elektrische voertuigen

In de parkeergarage komen twee parkeerplaatsen voor het laden van elektrische voertuigen. Deze plaatsen worden voorzien van borden en een laadpaal. We bekijken nog welke plekken het meest geschikt zijn.

Verwijzing naar de parkeergarage

In en rond Meerssen-centrum staan borden die de parkeerroute aangeven richting de parkeerplaatsen 't Bergske, 't Gasthoes en de parkeergarage Proosdijpark. Ook de parkeerplaats achter het treinstation (park&ride) wordt aangegeven met borden. Bij het actualiseren van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) zullen we ook de verkeersstructuur, het parkeren en de verwijzing naar de parkeergelegenheden evalueren.

Aan de slag!

De komende maanden gaan we aan de slag met de uitvoering en worden de aanpassingen zichtbaar in de parkeergarage. De nieuwe tarieven gaan in zodra de betaalautomaat is aangepast.

De parkeergarage is en blijft dagelijks open van 08.30-21.30 uur. Abonnementhouders kunnen 24/7 in- en uitrijden.