Nieuwsbericht Gemeente Meerssen koploper met 'energiehelden'

Publicatiedatum: 16 november 2016 16.30 uur

Op 2 juni 2016 is de website www.bespaarenergieinlimburg.nl voor Limburgse gemeenten gelanceerd. Deze website geeft u eerlijke en actuele informatie over hoe u zelf energie kunt besparen en/of opwekken. Hier vindt u een verzameling van alle energiebesparende initiatieven per gemeente geregistreerd op een kaart. Denk hierbij aan zonnepanelen, spouwmuur isolatie, aanschaf van energiezuinige producten of tips over hoe u slimmer kunt omgaan met uw verwarming of licht.

1000ste initiatief

De gemeente Meerssen maakt zich sinds de lancering sterk voor het aanmelden maken van alle initiatieven. Afgelopen week registreerde de gemeente Meerssen het 1000ste initiatief. Daarmee is Meerssen koploper in Limburg. Wethouder Cortenraede laat weten trots te zijn op de energiehelden in haar gemeente: "Energie besparen wordt steeds belangrijker. Ik ondersteun het initiatief Bespaar Energie In Limburg daarom van harte. Iedereen kan op deze manier een steentje bijdragen. Het is geweldig om te zien dat er al zoveel inwoners in Meerssen energiehelden zijn!" Samen met de Stichting Duurzaam Meerssen streeft de gemeente Meerssen ernaar ook in de toekomst alle energiebesparende initiatieven op de kaart te zetten.

Word ook energieheld

Elk huishouden kan een steentje bijdragen op het gebied van energiebesparing. Hoe? Laat u inspireren door uw buren die al 'energieheld' zijn en kijk op de website www.bespaarenergieinlimburg.nl. Bespaart u al energie of wekt u zelf energie op, meld dan uw initiatief aan via energielimburg@e-vontuur.nl en wordt zelf ook een energieheld.

Bespaar energie in limburg