Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen is aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur!

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen is aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur!

Gepubliceerd op: 05 juni 2020 11:20

Volwassenenfonds sport en cultuur
Vanaf 1 juli 2020 gaat de gemeente Meerssen samenwerken met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die leven rond het bestaansminimum. Meerssen is hierin koploper en de eerste Limburgse gemeente die is aangesloten bij het fonds!

Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland heeft geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. De gemeente Meerssen vindt deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk. Door samen te werken met het Volwassenenfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van de inwoners van onze gemeente.

Wethouder Marly Heusschen: "We zijn er trots op dat we als eerste Limburgse gemeente aanhaken bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. We hopen dat onze inwoners hun weg naar het fonds weten te vinden. Zo kunnen we hun een mooie kans bieden om zich te ontwikkelen op het gebied van sport of cultuur."

Meedoen?

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair die actief is binnen de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst. Intermediairs zijn te vinden via de zoekfunctie op www.volwassenenfonds.nl.

Over het Volwassenenfonds

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. De visie van het Volwassenenfonds is een inclusieve samenleving, waarin iedereen profiteert van de kracht van sport & cultuur. De missie is het wegnemen van financiële drempels tot sport & cultuur bij volwassenen. Gemeenten, intermediairs en potentiële partners worden opgeroepen om aan te haken bij het Volwassenenfonds, zodat iedereen in Nederland binnenkort kan profiteren van de positieve effecten van sport en cultuur.

Meer informatie:

Internet: www.volwassenenfonds.nl
E-mail: limburg@volwassenenfonds.nl