Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen gaat voor rookvrij speelplekken

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen gaat voor rookvrij speelplekken

Gepubliceerd op: 11 mei 2023 14:20

Rookvrije speelplekken
Steeds meer speelplekken worden rookvrij. Een visie die ook de gemeente Meerssen van harte onderstreept. Wethouder Gezondheid Inge Smeets: "Kinderen horen in een veilige en gezonde omgeving op te groeien en te spelen. Rookvrije speelplekken horen daarbij. Daar gaan we mee aan de slag. Hoe eerder, hoe beter! Op een plek waar kinderen spelen, hoor je niet te roken. Gelukkig ondersteunt het overgrote deel van de bevolking dit, blijkt uit onderzoek. Bovendien geven kinderen vaak zelf aan roken echt vies te vinden. Dus gaan wij voor rookvrije speelplekken!"

Een rookvrije speelplek: gezond en veilig spelen

De eerste stap die wij de komende periode gaan zetten, is het rookvrij maken van de speelplekken. We plaatsen hiervoor borden met 'rookvrij' en leggen speciale tegels. Het officiële startsein geven we binnenkort. We houden je op de hoogte!

Rookvrij spelen 

Er is groot draagvlak voor rookvrij spelen en sporten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, een samenwerking tussen Longfonds, Hartstichting en KWF Kankerbestrijding. Lees meer hierover op https://www.longfonds.nl/nieuws/groeiend-draagvlak-voor-rookvrij-sport-en-spel