Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen continueert deelname aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen continueert deelname aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Gepubliceerd op: 01 april 2021 08:40

Volwassenenfonds
Vanaf 1 juli 2020 werkt gemeente Meerssen samen met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur, in de vorm van een 1-jarige pilot. Gemeente Meerssen heeft besloten om de deelname aan het fonds na 1 juli 2021 structureel te continueren. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die leven rond het bestaansminimum.

Gezond en gelukkig leven

Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland heeft geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. De gemeente Meerssen vindt deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk. Door samen te werken met het Volwassenenfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van de inwoners van onze gemeente.

Meedoen?

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair die actief is binnen de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van het Sociaal Team of de Sociale Dienst. Intermediairs zijn te vinden via de zoekfunctie op www.volwassenenfonds.nl.

Over het Volwassenenfonds

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. De visie van het Volwassenenfonds is een inclusieve samenleving, waarin iedereen profiteert van de kracht van sport & cultuur. De missie is het wegnemen van financiële drempels tot sport & cultuur bij volwassenen. Gemeenten, intermediairs en potentiële partners worden opgeroepen om aan te haken bij het Volwassenenfonds, zodat iedereen in Nederland binnenkort kan profiteren van de positieve effecten van sport en cultuur.

Meer informatie

Kijk op de website www.volwassenenfonds.nl of stuur een mailtje naar: limburg@volwassenenfonds.nl