Nieuwsbericht Gemeente & EMEC tekenen overeenkomst eerste coöperatieve zonnecentrale Meerssen

Publicatiedatum: 03 november 2017 13.40 uur

Zonnecentrale
Op zondag 5 november 2017 vindt van 13.00-17.00 uur de Duurzaam Meerssen Dag plaats in Zalencentrum De Auw Kerk in Bunde. Doel van de dag is iedereen, jong en oud, op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met duurzaamheid in vele vormen. Er zijn ca. 30 tal zeer gevarieerde stands met deskundigen aanwezig. Tijdens deze dag tekenen EMEC en de gemeente Meerssen de overeenkomst om te starten met de eerste coöperatieve zonnecentrale van Meerssen. Wethouder Guido Houben opent de Duurzaam Meerssen Dag om 13.30 uur. Aansluitend vindt de ondertekening plaats.

Coöperatieve zonnecentrale

EMEC plaatst als onafhankelijke energiecoörperatie 300 zonnepanelen op het dak van het bestuurscentrum in Meerssen. Iedereen die in de gemeente Meerssen woont en energie afneemt, kan deelnemen in deze zonnecentrale. Meedoen is eenvoudig. U neemt één of meer zonnepanelen in de zonnecentrale Meerssen en krijgt de komende 15 jaar kwijtschelding van de energiebelasting (thuis) over door u opgewekte stroom.

Meer informatie

Meer informatie is te krijgen op de Duurzaam Meerssen Dag. Zie ook: www.emec.nu/meerssen. Geïnteresseerden kunnen zich die dag ook meteen aanmelden.

Locatie Duurzaam Meerssen Dag: Zalencentrum Auw Kerk, Burchtstraat 2, Bunde.