Nieuwsbericht Géén papieren gemeentegids meer

Publicatiedatum: 27 januari 2017 08.55 uur

In december 2016 is Gemeentegids Meerssen 2016-2018 verschenen. Zoals u onlangs heeft kunnen lezen was dit de laatste papieren gemeentegids van Meerssen. De gemeentegids is – net als andere papieren naslagwerken –een verouderd communicatiemiddel in tijden van digitalisering. De gids verdwijnt vaak meteen bij het oud papier. Bovendien is de informatie uit de gemeentegids bij verschijning meestal al verouderd. Daarom is besloten te stoppen met het uitgeven ervan.

Alternatieven

Er zijn voldoende alternatieven. Het gros van de informatie is beschikbaar op internet. De gemeentelijke website www.meerssen.nl een schat aan informatie over bijv. contactgegevens, openingstijden, gemeentelijke producten & diensten, het gemeentebestuur etc. Deze informatie kan bovendien op elk moment worden aangepast en blijft dus actueel.  In de jaarlijkse uitgebreide Afvalwijzer nemen wij vanaf komend jaar een extra blad met gemeentelijke contactgegevens op. Deze informatie is dan ook beschikbaar als losse informatiekaart (digitaal & op papier).  Geen internet? Bel even met ons KCC en zij sturen de informatie per post toe.

LET OP! Commerciële bedrijven brengen eigen gidsen uit

Er zijn wellicht commerciële bedrijven die soortgelijke gidsen gaan uitgeven. Zij kunnen ondernemers, verenigingen en instellingen benaderen voor (betaalde) advertenties of controle van gegevens. Let altijd goed op of aan controle, aanpassen en opname van gegevens kosten verbonden zijn! Deze bedrijven werken NIET samen met de gemeente Meerssen. De gemeente kan dan ook niet instaan voor de juistheid en volledigheid van gegevens in deze gidsen.