Gemeente Meerssen | FuzeField in Bunde geopend: samen leren en bewegen

Nieuwsbericht FuzeField in Bunde geopend: samen leren en bewegen

Gepubliceerd op: 10 november 2022 18:50

Fuzefield
Na basisschool De Lindegaerd in Rothem is op vrijdag 11 november nu ook op basisschool Franciscus in Bunde het FuzeField officieel geopend. Een FuzeField is een interactieve beweegvloer op het schoolplein die bewegen, educatie en spelen combineert. Kinderen worden zo uitgenodigd om samen te werken. Meerssen is hiermee de eerste gemeente in Limburg.

Wat is een FuzeField?

Op een FuzeField spelen kinderen educatieve spellen rondom topografie, rekenen, gezondheid, taal, klokkijken en bewegen. De beweegvloer is in de buitenlucht en kinderen kunnen de spellen zelfstandig gebruiken. Leerkrachten krijgen op die manier even ademruimte, terwijl de leerlingen leren, bewegen en samen plezier hebben. Stichting Bunde Beweegt is medefinancierder van het FuzeField.

Positief

Wethouder Vanessa de Rond was bij de opening aanwezig en enthousiast over het FuzeField. "Je ziet dat er goed is nagedacht over de fysieke kant van kinderen. De bewegingen zijn eenvoudig en daardoor zeer toegankelijk. Het programma geeft direct opbouwende feedback aan de spelers. Dat motiveert en stimuleert de hersenen op een positieve manier. De lesstof blijft zodoende beter hangen."

Kansengelijkheid

Ron Winkens, directeur van basisschool Franciscus: "Kinderen die in de klas bij de reguliere aanpak vastlopen, krijgen via het FuzeField meer oefenmomenten en op een andere manier ook de mogelijkheid om hun leerdoelen te bereiken. Ons thema voor het schooljaar 2022-2023 is 'Ook leren door bewegen!'. Het FuzeField sluit hier perfect bij aan."