Gemeente Meerssen | Fotoverslag Ontvangst Gedecoreerden op Koningsdag 2023

Nieuwsbericht Fotoverslag Ontvangst Gedecoreerden op Koningsdag 2023

Gepubliceerd op: 27 april 2023 14:15

Een prachtige zonnige voorjaarsdag op landgoed Vliek in Ulestraten. Het is 10.30 uur als de eerste gedecoreerden langzaam binnendruppelen in de Tiendschuur. Het is Koningsdag en dus tijd voor de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente Meerssen die ooit een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. Vandaag in hun midden vier inwoners die tijdens Lintjesdag 2023 Koninklijk werden onderscheiden, drie die afgelopen jaar bij een bijzondere gelegenheid een lintje kregen en vijf jongeren die een jeugdlintje ontvingen (zie onderstaande foto). Zij werden allemaal tijdens de bijeenkomst extra in het zonnetje gezet.  

Gedecoreerden
Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz temidden van de Gedecoreerden van 2023 en de Jeugdlintjes. 

speech
Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz loofde in haar speech alle decorandussen van 2023. Ze vertelde over de achtergrond van de koninklijke onderscheiding van elke gedecoreerde en van de jeugdlintjes. Leuke of ontroerende anekdotes over de uitreiking op Lintjesdag passeerden de revue. 

Harmonie
Harmonie Sint Ceacilia uit Geulle zorgde voor een prachtige muzikale omlijsting.

Guido Heijnen
De heer Guido Heijnen 
sprak alle aanwezigen toe namens de gedecoreerden van 2023.

Zaal
Na een groot applaus voor alle gedecoreerden werd er getoost op de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en zongen alle aanwezigen het Wilhelmus. Onder klanken van het Limburgs Volkslied werd het officiële gedeelte vervolgens afgesloten en volgde een gezellig informeel samenzijn met een hapje en drankje.

Groepsfoto's

Groepfoto gedecoreerden lintjesdag 2023
De gedecoreerden van Lintjesdag 2023 met de burgemeester: (v.l..n.r.) Guido Heijnen, Nard Ghijsen, burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, Wim Creusen en Guido Conings. 

Gedecoreerden bijzondere gelegenheid
De gedecoreerden die gedurende afgelopen jaar bij bijzondere gelegenheid een lintje kregen: (v.l.n.r.) Bjorn Molling, burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en Harry Habets (niet op de foto: Piet Oberndorff).

Jeugdlintjes
De Jeugdlintjes van 2023 met de burgemeester: (v.l.n.r): Roy Schmetz, Ivy Tilli, Yowi Janssen, burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, Jord Verstappen en Alyssa Dorregeest.