Gemeente Meerssen | Fotoverslag Ontvangst Gedecoreerden op Koningsdag 2022

Nieuwsbericht Fotoverslag Ontvangst Gedecoreerden op Koningsdag 2022

Gepubliceerd op: 28 april 2022 11:20

Ter gelegenheid van Koningsdag organiseerde het gemeentebestuur op woensdag 27 april weer een feestelijke bijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente Meerssen die ooit een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen.  Na twee jaar corona, afstand houden en weinig sociale contacten weer samen zijn in de prachtige Tiendschuur van Landgoed Vliek in Ulestraten.

Gedecoreerden 2022

Naast de gedecoreerden en jongeren die een jeugdlintjes ontvingen in 2022, werden ook de gedecoreerden van 2021 in het zonnetje (zie groepsfoto onderaan deze pagina). Vorig jaar gooide corona namelijk roet in het eten en konden we geen feestelijkheden organiseren. In totaal waren ca. 200 genodigden aanwezig.

Voor deze ene keer was de feestelijke bijeenkomst in de middag, want 's ochtends werd zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander met de Koninklijke familie in Maastricht ontvangen voor Koningsdag. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz was daar bij aanwezig. In het openingswoord vertelde ze hierover.   

Speech burgemeester Clermonts-Aretz
Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz loofde in haar speech alle decorandussen van 2021 en 2022. Bij de decorandussen van 2022 vertelde ze een leuke, grappige of ontroerende anekdote over de uitreiking van hun Koninklijke Onderscheiding op Lintjesdag.

Fanfare Sint Martinus
Fanfare Sint Martinus uit Geulle zorgde voor een prachtige muzikale omlijsting.

Ceremoniemeester Myriam Cuypers-Ploem
Ceremoniemeester Myriam Cuypers-Ploem leidde de aanwezigen door het programma van de feestelijke middag. 

De heer Guus Gerards
De heer Guus Gerards sprak alle aanwezigen toe namens de gedecoreerden van 2022.

Oranje bitter
Na een daverend appleus voor alle gedecoreerden werd er getoost op de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en zongen alle aanwezigen het Wilhelmus. Onder klanken van het Limburgs Volkslied werd het officiële gedeelte vervolgens afgesloten en volgde een gezellig informeel samenzijn met een hapje en drankje.   

Gedecoreerden van 2021 en 2022 met in hun midden de burgemeester
Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz temidden van Gedecoreerden van 2021 en 2022

Jeudlintjes
Yancko Aussems en Julie Lahaije kregen afgelopen dinsdag een Jeugdlintje uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz.