Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Fietsen jullie mee?

Gepubliceerd op: 04 september 2019 11:25

Fiets
Fietsen is leuk, leerzaam, gezond, slim en duurzaam! Op de fiets naar school gaan is een feestje. Daarom steunt Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) de oproep van De Fietsersbond aan ouders van basisscholieren om dit jaar opnieuw de Fietsbelofte 2019 te doen. Hiermee beloven ouders dat ze hun kind minimaal een dag per week lopend of op de fiets naar school brengen. De campagne Het Fietsende Schoolkind, waar de Fietsbelofte een onderdeel van is, draagt bij aan het besef van de voordelen van het fietsen naar school.

Fietsbelofte

Vanaf 1 september gaat de fietsersbond net als vorig jaar weer een maand los met het verzamelen van zoveel mogelijk Fietsbeloftes. Vorig jaar hebben 1577 ouders de belofte ingevuld, van 120 verschillende scholen. Dit jaar willen we uiteraard nog veel meer ouders bereid vinden om de belofte te doen. In september kun je weer de belofte doen. De school waarvan de meeste ouders de Fietsbelofte doen, krijgt als beloning een fietsfeestje voor alle leerlingen!

Kijk voor meer informatie op de website van De Fietsersbond.

Fiets je mee

Achtergrondinfo JOGG

JOGG is de beweging waarbij de hele gemeente zich inzet om gezond eten, gezond drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl onder jongeren te promoten en de gezonde keuze de makkelijke en normale keuze te maken.

Uit de 1-meting van JOGG (in het najaar 2018) bleken de onderstaande cijfers. Het zou mooi zijn als deze bij de volgende meting nog een beetje hoger zijn.